STARA TAJNA

Kevin Bacon uništio ukletu kuću na svojoj farmi: ‘Bivši vlasnik bojao se da ću biti opsjednut‘

Farmu u Connecticutu glumac je prije 40 godina jedva uspio kupiti jer je navodno bila ukleta

Kyra Sedgwick i Kevin Bacon 

 Jc Olivera/Getty Images/Profimedia/Jc Olivera/getty Images/profimedia

Hollywoodska zvijezda Kevin Bacon, koji je u znanstveno-fantastičnim filmovima odigrao i uloge protagonista ali i antagonista, i sam se susreo s nečim, uvjetno rečeno paranormalnim. Naime, kako je poznati glumac otkrio u podcastu Roba Lowea "Literally", svojedobno je uništio ‘ukletu‘ kuću na svojoj farmi u sjeverozapadnom Connecticutu jer se prethodni vlasnik bojao da bi ga moglo "zaposjesti" nezemaljsko stvorenje.

"Jedno od zemljišta koje smo kupili imalo je staru kuću i tadašnji vlasnik nije želio da je ja posjedujem. Bila je to napuštena kuća u kojoj je odrastao", ispričao je Bacon. Glumac je rekao da je 1983. kupio seosku farmu sagrađenu na prijelazu stoljeća zbog konja kojeg je želio imati.

Bacon je kazao da ga je sada bivši vlasnik, kojeg nije imenovao, neko vrijeme nastojao nagovoriti da kupi parcelu bez nastambe.

"Na kraju sam rekao: ‘Slušaj, ne možeš mi prodati komad zemlje, ali ne i kuću koja je na njoj. To je jednostavno čudno‘", naveo je Bacon. Nakon mnogo upornosti, vlasnik zemljišta glumcu je otkrio užasavajući razlog zašto je oklijevao prodati zemljište.

"Rekao mi je: ‘Ne mogu ti ga prodati jer je ukleto, a bojim se da ćeš biti opsjednut i, znaš, napraviti ozbiljnu štetu", prisjetila se zvijezda "Apolla 13". Bacon i vlasnik kasnije su se uspjeli dogovoriti, ali pod jednim uvjetom.

"Prema ugovoru sam morao uništiti kuću u roku od mjesec dana nakon što je kupim", otkrio je.

Voditelj podcasta zatim je upitao Bacona je li barem proveo jednu noć u kući prije nego što ju je uništio.

"Ne samo da to nisam učinio, nego kada sam ušao u nju tamo su bile neke prekrasne stare borove daske i ograda. Rekao sam Kyri Sedgwick da ih moramo izvaditi. Međutim, Kyra mi je rekla: ‘Ne, nećeš. Nećeš stavljati te je*ene stvari u našu kuću‘", prepričao je Bacon.

Lowe, koji se složio s Baconovom suprugom da nije trebao uzimati ništa iz ‘uklete‘ kuće, pitao ga je je li mu vlasnik ikada otkrio povijest tog prokletstva.

"Bila je to duga priča koja je imala veze s Indijancem kojeg je oko 1700. ubio kolonijalni vojnik. Vlasnik je čak doveo istjerivače duhova," uzvratio mu je Bacon. Dodao je i kako u međuvremenu nije doživio nikakve nadnaravne pojave unatoč tome što godinama posjeduje tu zemlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:09