UVJEREN U POBJEDU

Kevin Spacey na sudu zbog optužbi za seksualno zlostavljanje: ‘Dokazat ću svoju nevinost‘

pacey je otkrio planove da će se dobrovoljno pojaviti pred britanskim sudovima u pokušaju da se obrani od optužbi

Kevin Spacey

 Carlos Jasso/AFP

Problematična holivudska zvijezda Kevin Spacey (62) trebao bi se danas pojaviti na londonskom sudu kako bi se suočio s optužbama za seksualno zlostavljanje koje proizlaze iz vremena njegovog umjetničkog ravnateljstva u lokalnom kazalištu između 2004. i 2015. godine.

Skandalozni glumac optužen je po četiri točke za seksualni napad i jednu za navođenje osobe da se upusti u penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka. Policija ga je 2019. ispitivala o tvrdnjama nekoliko muškaraca koji su rekli da ih je napao dok je bio umjetnički ravnatelj londonskog kazališta Old Vic između 2004. i 2015. godine.

Sve navodne žrtve su sada u 30-im i 40-im godinama. Četiri od svih navodnih incidenata dogodila su se u Londonu između ožujka 2005. i kolovoza 2008., a jedan u Gloucestershireu u Engleskoj u travnju 2013.

Državno tužiteljstvo odobrilo je optužbe protiv glumca prošlog mjeseca, no on bi mogao biti službeno optužen tek nakon što ovaj tjedan stigne na britansko tlo.

- Tužiteljstvo podsjeća sve zabrinute da je kazneni postupak protiv gospodina Spaceyja aktivan i da on ima pravo na pošteno suđenje, rekla je Rosemary Ainslie, voditeljica Posebnog odjela za kriminal državnog tužiteljstva.

Uvjeren da će dokazati nevinost

Prošlog mjeseca, Spacey je otkrio planove da će se dobrovoljno pojaviti pred britanskim sudovima u pokušaju da se obrani od optužbi, za koje se očekuje da će poreći na sudu. Glumac je uvjeren da će moći dokazati svoju nevinost na sudu.

- Iako sam razočaran njihovom odlukom da krenu naprijed, dobrovoljno ću se pojaviti u Ujedinjenom Kraljevstvu čim bude moguće i braniti se od ovih optužbi, za koje sam uvjeren da će dokazati moju nevinost, rekao je u izjavi za Good Morning America.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:25