PRIKUPLJENI DOKAZI

Kevin Spacey optužen za seksualno zlostavljanje trojice muškaraca: Optužnica ima četiri točke

Uloga u Sedlarovom filmu čija je premijera bila prije dva tjedna, bila je jedna od rijetkih koju je Spacey dobio nakon optužbi za zlostavljanje

Kevin Spacey 

 Nicholas Kamm/Afp/Profimedia/Nicholas Kamm/Afp/Profimedia

Kevin Spacey (62) optužen je po četiri točke optužnice za seksualni napad na trojicu muškaraca, priopćilo je državno tužiteljstvo.

Slavni glumac koji u dokumentarno-igranom filmu Jakova Sedlara 'Bilo jednom u Hrvatskoj' igra prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franju Tuđmana, također je optužen za navođenje osobe da se uključi u penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka.

Optužbe su uslijedile nakon pregleda dokaza koje je tijekom istrage prikupila Metropolitanska policija, a navodni incidenti dogodili su se u Londonu između ožujka 2005. i kolovoza 2008. te u Gloucestershireu u travnju 2013. godine.

'Krunsko tužiteljstvo podsjeća sve zainteresirane da je kazneni postupak protiv Spaceyja aktivan i da ima pravo na pošteno suđenje', izvijestila je državna tužiteljica Rosemary Ainslie.

Inače, Spacey je dvostruki dobitnik Oscara i poznat po glavnim ulogama u filmovima 'Vrtlog života' i 'Privedite osumnjičene' te seriji 'Kuća od karata'.

Podsjetimo, uloga u Sedlarovom filmu čija je premijera bila prije dva tjedna, bila je jedna od rijetkih koju je Spacey dobio nakon optužbi za zlostavljanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:34