ULOGA IMALA UTJECAJ

Kidman se borila s depresijom nakon razvoda od Cruisea: ‘Stavila sam kamenje u džepove i ušetala u rijeku‘

Patila je od depresije dok je snimala film ‘Sati‘ u kojem je tumačila ulogu britanske književnice Virginije Woolf

Nicole Kidman

 Valerie Macon/AFP

Glumačka diva Nicole Kidman otkrila je gostujući u emisiji This Cultural Life na četvrtom programu BBC-jeva radija kako je patila od depresije dok je snimala film "Sati" u kojem je tumačila ulogu britanske književnice Virginije Woolf za što je nagrađena i Oscarom. Puno toga se tada, prije skoro dva desetljeća poklopilo kod danas 54-godišnje glumice. Jer taj angažman, Kidman je prihvatila netom nakon razvoda od Toma Cruisea 2001., pa je kaže, tada bila poput spužve koja upija razmišljanja svog suicidalnog lika kojeg tumači.

Film je prikazao borbu slavne autorice s mentalnim zdravljem dok je pisala "Gospođu Dalloway", kao i njezino samoubojstvo utapanjem u rijeci Ouse 1941. godine. Bila je to scena za koju je Kidman inzistirala da je snimi sama, bez kaskaderke.

Govoreći u intervjuu za BBC o toj sceni u "Satima", Kidman je izjavila: "Ne znam jesam li ikada pomislila da je to opasno, vjerujem da sam posve bila u svom liku. Stavila sam kamenje u džepove i ušetala u rijeku. I tako iznova i iznova. Vjerojatno uopće nisam promislila da je to možda rizično."

Razmišljajući o vlastitim emocijama u tom trenutku, glumica je dodala kako tada uopće nije bila u svom tijelu, već posve u liku i mjestu zbivanja, depresivna.

"Dakle, Viriginijine ideje, misli, tekle su kroz mene, baš u trenutku kada sam bila potpuno otvorena za takva promišljanja. I mislim da je Stephen (Daldry, redatelj filma op. a) bio vrlo nježan prema meni jer je to znao. Bila sam posve otvorena da mogu shvatiti lik kojeg tumačim, no to je u konačnici i ljepota glumačkog života", kazala je Kidman.

"Sati" u kojem je Kidman glumila uz Meryl Streep i Julianne Moore, donijeli su joj Osscara za najbolju glumicu, no očito je taj zlatni kipić zaslužila na emotivno vrlo težak način.

Danas svoje tadašnje mentalno stanje naziva iskustvom kojeg život nosi i zbog kojeg se osjeća daleko iskusnijom jer je prošla kroz tu fazu.

Zbog toga, ali i drugih stvari krenula je drukčije gledati na život, rasti kao osoba, a to namjerava i dalje kako joj godine stižu.

Kidman je Woolf tumačila 2002., samo godinu dana nakon razvoda od kolege Toma Cruisea s kojim je bila 11 godina u braku. Par je posvojio dvoje djece, kći Isabellu (29) i sina Connora (26). U intervjuu koji je dala prije deset godina za Who magazin, priznala je kako je razvod jako teško podnijela i kako se suočila s depresijom, koju je u konačnici i pobijedila.

Danas je u braku s glazbenikom Keithom Urbanom s kojim ima dvoje biološke djece, a poslije je priznala i kako je njezinoj depresiji pridonijela činjenica da s Cruiseom nije mogla nikako zanijeti. Mislila je tada da nikada neće moći roditi, nakon što je propao tretman liječenja neplodnosti, a imala je i nekoliko spontanih pobačaja i izvanmaterničnih trudnoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2022 14:22