OSUDE SA SVIH STRANA

Kim Kardashian konačno progovorila o kontroverznoj kampanji s djecom: ‘Odnos s Balenciagom mi je klimav‘

Gotovo sat vremena nakon što je objavila svoju početnu izjavu, Kardashian je objavila još jednu u kojoj se osvrnula na povijest

Kim Kardashian

 Andrea Renault/Afp

Kim Kardashian objavila je kako je njezin odnos s Balenciagom, nakon kampanje koja prikazuje djecu kako drže plišane medvjediće odjevene u bluze u BDSM stilu, klimav. Balenciaga je povukla kampanju i ispričala se, a sada krivnju prebacuju na druge. Osude dolaze sa svih strana.

Nakon kontroverzne kampanje Balenciage, Kim Kardashian odlučila je u nedjelju navečer prekinuti šutnju svojom objavom na Twitteru. Prijašnjih nekoliko dana obožavatelji su od nje zahtijevali da se izjasni.

- Bila sam tiha proteklih nekoliko dana, ne zato što nisam bila zgrožena i ogorčena nedavnim Balenciaginim kampanjama, već zato što sam htjela priliku da razgovaram s njihovim timom kako bih sama shvatila kako se to moglo dogoditi”, napisala je Kardashian u objavi.

Dodala je i kako je, kao majka četvero djece, potresena uznemirujućim slikama.

- Sigurnost djece mora se uzimati s najvećim poštovanjem i bilo kakvi pokušaji normalizacije zlostavljanja djece bilo koje vrste ne bi trebali imati mjesta u našem društvu, tvrdi Kim.

Balenciaga je povukla problematičnu kampanju u utorak zbog sve većeg negodovanja javnosti te se zbog nje ispričala. U pozadini jedne fotografije nalazi se tiskani primjerak odluke Vrhovnog suda SAD-a o zakonima o dječjoj pornografiji.

- Cijenim Balenciagino uklanjanje kampanja i ispriku. Nakon razgovora s njima, vjerujem da shvaćaju ozbiljnost problema i da će poduzeti potrebne mjere da se to više nikada ne ponovi - napisala je Kardashian na Twitteru.

Osnivačica Skimsa i reality zvijezda ima dugu povijest s Balenciagom, uključujući poziranje u kampanji za zimu 2022. i modnu reviju koja je u srpnju održana u Parizu.

Ponovo procjenjuje odnos s Balenciagom

Gotovo sat vremena nakon što je objavila svoju početnu izjavu, Kardashian je objavila još jednu u kojoj se osvrnula na njihovu povijest i radni odnos.

- Što se tiče moje budućnosti s Balenciagom, trenutačno ponovno procjenjujem svoj odnos s tim brendom, temeljeći ga na njihovoj spremnosti da prihvate odgovornost za nešto što se uopće nije smjelo dogoditi — i radnjama koje očekujem da poduzmu za zaštitu djece, napisala je. Obožavatelji su preplavili njene objave komentarima, osuđujući je zbog šutnje o reklamnoj kampanji.

Podsjetimo, u petak je Balenciaga podnijela tužbu od 25 milijuna dolara protiv producentske kuće i scenografa koji stoje iza kontroverzne reklamne kampanje te se to čini kao očiti pokušaj prebacivanja krivnje na druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2023 12:05