PORUKE CHARLESU III.

Kolumnist pobjesnio zbog Sussexovih: ‘Oni su dvoje zabludjelih klaunova kojima treba uzeti sve titule‘

Piers Morgan ismijava fotografije Harryja i Meghan pišući da je on poput zombija, a ona se kesi kao mačka koja se dokopala vrhnja

Princ Harry i Meghan Markle

 Christopher Furlong/Afp

Ne govori se uzalud da slika vrijedi tisuću riječi. A o dvjema fotografijama, jednoj u boji i drugoj crno bijeloj, na kojima su britanski princ Harry i njegova supruga Meghan, u posljednjih je nekoliko dana izgovoreno i napisano valjda nekoliko stotina tisuća riječi. Fotografije vojvode i vojvotkinje od Sussexa snimio je fotograf slavnih Misan Harriman u rujnu, kada je par doputovao na Otok zbog sudjelovanja i govora na skupu One Young World Summit. Prije no što će se vratiti u SAD, preminula je kraljica Elizabeta II., Harryjeva baka, pa su zbog njezinog ispraćaja produžili boravak.

Slučajno ili ne, fotografije su Sussexovi objavili odmah nakon što su nove službene fotografije objavili iz Buckinghamske palače. Na njima su kralj Charles III., kraljica supruga Camilla, te princ i princeza od Walesa, William i Kate. Glavne face monarhije.

image

Fotografija princa Harryja i supruge Meghan, Misana Harrimana

Instagram/Misan Harriman

Dakako, nije se radilo o natjecanju ali zgodna podudarnost trenutka objave dovela je do toga da sada svi ocjenjuju čije su fotografije bolje, snažnije i znakovitije. Dok na onima iz Palače uglavnom vide novu "moćnu četvorku", na drugima iščitavaju svakakve znakove poput onog lika iz romana Dana Browna, traže simboliku i pišu komentare i kolumne o tome. Je li to Harry zabrinut, smije li se Meghan prezirno? Jesu li namjerno fotografije slične nekim fotografijama Edwarda koji je abdicirao zbog Amerikanke Wallis Simpson? Je li Meghan namjerno odjenula sličnu crvenu košulju poput Wallis? Je li moguće biti toliko proračunat?

image

Fotografija princa Harryja i supruge Meghan Misana Harrimana

Instagram/Misan Harriman

Piers Morgan, jedno od najpoznatijih televizijskih lica u Velikoj Britaniji, voditelj i kolumnist i najveći mrzitelj Harryja i Meghan među medijskim svijetom, potaknut fotografijama, dao si je oduška u svojoj novoj kolumni za američki New York Post.

- Ako ovo dvoje zabludjelih klauna, Harry i Meghan, ponovno napadnu kraljevsku obitelj, kralj Charles trebao bi im oduzeti sve titule - poručuje Morgan. On smatra da je u životu, osim poreza i smrti, izvjesna samo činjenica da će taj par iskoristiti svaku priliku da zasjeni druge članove britanske kraljevske obitelji. A tako je i s fotografijama.

- Ona kojoj sam se glasnije smijao, jer apsurdne ludorije ovo dvoje klauna sve su smješnije, bila je crno-bijela fotografija koja je snimljena sa strane, na kojoj Harry izgleda jadno i poput zombija, kao i inače nakon što je potražio slobodu i sreću odbacujući svoju zemlju i obitelj - piše otrovno Morgan koji je zbog izjava o Meghan (čak i na njezinu pritužbu) već bio tema istraga Ofcoma, britanskog Vijeća za medije. Zasad je prošao bez opomena.

image

Piers Morgan

Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

- Meghan se kesi kao mačka koja se dokopala vrhnja dok blaženo pogledom prelazi preko ljudi koji su platili tisuće da čuju cmizdravu multimilijunašicu, glumicu koja propovijeda o jednakosti i pozitivizmu - piše Morgan i dodaje kako je poruka fotografije koju je snimio celebrity fotograf - "Sve što dosadna stara kraljevska obitelj radi možemo i mi, samo bolje".

Morgan, koji je u davna vremena kada se Meghan Markle pojavila na obzoru kao "djevojka princa Harryja", bio sklon američkoj glumici, kasnije je tvrdio da je bila dobra s njim iz koristoljublja. Nakon Megxita, on svaku priliku koristi da u javni prostor izlije novu dozu otrova protiv nje i njezina supruga kojeg smatra slabićem.

image

Kralj Charles III i kraljica supruga Camilla, te princ i princeza od Walesa, William i Kate

Goerge Rogers/Sipa Press/Profimedia

- Stvar je u tome da ne mogu bolje. - kaže kolumnist i objašnjava - Fotografija Charlesa, Williama i njihovih supruga je suptilan pokazatelj kraljevske moći. To su trenutni i budući vladar Ujedinjenog Kraljevstva i Commonwealtha. Oni su najveće zvijezde koje zasjenjuju bilo kojeg rivala iz showbizza ili sporta. Meghan i Harry, za razliku od njih, sada su samo par wannabeja s B-liste koji se pretvara da ima kraljevsku moć da bi na taj račun zaradio.

Morgan je vrlo brutalan i kaže kako par zaslužuje "istrunuti u svojem divnom kalifornijskom domu" jer su svoj kraljevski status do sad dokazivali blateći britansku kraljevsku obitelj i britansku monarhiju svakome tko im želi platiti. Smatra i nada se da će i tome doći kraj, da će Charles definitivno izgubiti strpljenje s mlađim sinom i snahom, pogotovo s obzirom na najavljeno smanjenje broja "zaposlenika" monarhije. Također, misli kako je Charlesu savršeno jasno koliku štetu kraljevskom brendu nanose Harry i Meghan "vodeći neslužbeno rivalsko kraljevsko domaćinstvo koje ne obavlja nikakve dužnosti", ali zarađuje na temelju titula, a k tome stalno napada na obitelj i instituciju.

image

Harry i Meghan na sprovodu kraljice Elizabete II.

Phil Noble/Afp

- Tu su još dvije stvari koje bi mogle utjecati na kralja da ih napokon gurne u zapećak. Prva su najavljeni Harryjevi memoari o kojima se stalno govori i u kojima će nesumnjivo biti mnoštvo novih pričica, cendranja o tome kako su ti grozni, zločesti, rasistički članovi kraljevske obitelji bili grozni prema njemu i njegovoj supruzi. Pritom neće biti nikakvog dokaza za tvrdnje - bjesni Piers Morgan u kolumni - Druga je dokumentarna serija koju rade za Netflix, navodno o njihovoj prekrasnoj, nadahnjujućoj ljubavnoj priči (dodajte mi kantu za povraćanje). Budimo iskreni, ako ne otkrivaju tajne o obitelji, koga zanima što oni govore? Izdavači i streameri nisu im dali novac da bi im isporučili svoje dosadne, dvolične woke propovijedi. Žele dizati prašinu u monarhiji, a Meghan i Harry to sa zadovoljstvom rade otkako su pokupili prnje za Kaliforniju.

On tvrdi da su njihove titule i status, jedina moneta koju par ima za stjecanje slave i bogatstva, a bez obaveza i dužnosti. Zato bi on na kraljevom mjestu povukao poteze koji će ih prizemljiti.

- Nema sumnje da kralj voli svojeg odbjeglog sina, no svakako bi mu morao jasno dati do znanja da se neće dobro provesti, izađe li iz njihovih razmaženih, egoističnih usta uvijek željnih pozornosti još jedna kritika obitelji ili monarhije. Ostat će bez statusa. A bez njega nema ni love - zaključuje Morgan.

image

Tom Bower

Gb News/Ferrari/Profimedia

Još jedan kritičar i poznavatelj kraljevskih prilika osvrnuo se na fotografije. Kraljevski biograf Tom Bower, koji je nedavno objavio knjigu "Revenge: Meghan, Harry and the War Between the Windsors", blaži je od Piersa Morgana, no govori vrlo slično. U intervjuu za Page Six rekao je kako "apsolutno vjeruje da su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa zadnje portrete objavili kako bi ponizili kraljevsku obitelj".

- To je poruka: evo nas ponovno na putu izgradnje brenda Meghan, knjige, serije za Netflix, podcasta - rekao je Bower - Sve za novac. A k tome su bili u središtu pozornosti tijekom ispraćaja (kraljice Elizabete II.), kamere su ih snimale svaki dan.

Bower, koji je u svojoj knjizi za Meghan ustvrdio da je spremna pregaziti sve zbog uspjeha, smatra da nju zanima samo jedna stvar, a to je - ona sama. A kada su članovi britanske kraljevske obitelji žrtve, za nju je to sjajno.

Ili, kako su to, manje suptilno od Bowera napisali na Page Sixu, Harry i Meghan ovim su fotografijama "poručili obitelji da odje*e".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:17