PRAVORIJEK

Konačni životni krah nekadašnje zvijezde R&B-a: R. Kelly dobio 30 godina zatvora zbog niza seksualnih delikata

Njegovi branitelji tražili su 10 godina ili manje, rekavši da je zahtjev tužitelja ‘ravnopravan doživotnoj robiji‘

R. Kelly

 Antonio Perez/Afp

Američki pjevač R. Kelly proglašen je krivim za seksualne zločine i osuđen je na 30 godina zatvora.

Porota u New Yorku u rujnu je ovu osramoćenu R&B zvijezdu (55) proglasila krivim za reketarenje i seksualnu trgovinu koje je činio tijekom protekla tri desetljeća.

R. Kelly, poznat po hitovima kao što pjesme I Believe I Can Fly i Ignition, proglašen je krivim da je koristio svoj status slavne osobe kako bi tijekom dva desetljeća mamio žene i djecu koji su postali žrtve seksualnog zlostavljanja.

Tijekom izricanja presude, sutkinja Ann Donnelly rekla je da je Kelly kao poznata osoba koristio seks kao oružje, prisiljavajući svoje žrtve da čine nezamislive stvari.

Porotnici su tijekom šestotjednog suđenja u Brooklynu mogli čuti kako je nekadašnja glazbena zvijezda trgovala ženama među američkim državama, a pomagali su mi menadžeri, zaštitari i drugi članovi njegova tima.

Na sudu se moglo čudi i kako je Kelly nezakonito pribavio papire kako se 1994. godine oženio pjevačicom Aaliyah koja je tada imala 15 godina, sedam godina prije nego što je poginula u avionskoj nesreći. U potvrdi je pisalo da je Aliyah imala 18 godina, a brak je poništen mjesecima kasnije.

Tužitelji su tražili od suca da Kellyja osudi na više od 25 godina zatvora, dok su njegovi branitelji tražili 10 godina ili manje, rekavši da je zahtjev tužitelja "ravnopravan doživotnoj robiji".

Glazbenik pravog imena Robert Sylvester Kelly - iza rešetaka je proveo već proveo blizu tri godine.

Trenutno se suočava i s odvojenim kaznenim progonom u još slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:51