TKO ĆE NA EUROSONG?

Konstrakta ipak ponovno ide na ‘srpsku Doru‘: ‘Imam nešto novo, imam nešto bolje!‘; konkurencija je opaka

Osim Konstrakte Srbiju na Eurosongu u Švedskoj želi predstavljati i Martina Vrbos, bivša članica riječkih Putokaza

Koncert Konstrakte

 Boris Kovacev/Cropix/

Imam nešto novo, imam nešto bolje - kaže Ana Đurić Konstrakta koja će se s pjesmom ‘Novo, bolje‘ natjecati na srpskom izboru Pesme za Evroviziju 2024. Umjetnica koja je Srbiju 2022. predstavljala na Eurosongu u Torinu sa skladbom ‘In corpore sano‘ i osvojila sjajno peto mjesto donedavno je isticala kako se više nikad neće ukazati na Eurosongu, a sada je, eto, promijenila mišljenje, pa ide na ‘srpsku Doru‘ koja će se zbivati od 27. veljače do 2. ožujka, kada će naši susjedi odabrati svog novog eurovizijskog predstavnika.

Na izbor se u Srbiji prijavilo 235 skladbi, a žiri RTS-a odabrao je 28 najboljih koje će se natjecati u emisijama uživo. U prvom polufinalu (27. veljače), nastupa njih 14, kao i u drugom polufinalu (29. veljače), a onda 16 najboljih ide u veliko finale koje je na rasporedu 2. ožujka.

Osim Konstrakte Srbiju na Eurosongu u Švedskoj želi predstavljati i Martina Vrbos. Bivša članica riječkih Putokaza koja već godinama živi u Beogradu pjevat će svoju pjesmu ‘Da me voliš‘.

Konkurencija će joj biti Breskvica čiji je duet s reperom Hennyjem ‘Ko to tamo peva‘ svojedobno poharao You Tube trending u Hrvatskoj, a na Eurosong želi s pjesmom ‘Orlovo gnezdo‘.

Tu je i Teya Dora, kantautorica poznata po hitu ‘Džanum‘, Zejna čija je pjesma ‘Rumba‘ u Srbiji 2023., unatoč tome što je na izboru za Eurosong izgubila od Luke Blacka, bila veći hit od eurovizijske ‘Samo mi se spava‘ ...

Mnogo se očekuje i od pjesme ‘Zovi me Lena‘ što ju je za Lenu Kovačević skladao poznati makedonski glazbenik Darko Dimitrov. Zanimljivo je da je pjesma makedonskog kompozitora s višestrukim eurovizijskim iskustvom prošla i na našoj Dori na koju će njegovu pjesmu ‘Dijamanti‘ pjevati Natalie Balmix.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:06