SRBIJA NA 5. MJESTU

Konstrakta nakon finala: ‘Kad sam čula glasove žirija, mislila sam da pjesma ne prolazi...‘

Mislim da smo prošli odlično, obzirom da je pjesma bila malo rizična za Euroviziju. Vrlo pristojan rezultat za Srbiju, rekla je.

Nastup Konstrakte u finalu

 Marco Bertorello/AFP

Ana Đurić Konstrakta, predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Euroviziji održanoj u Torinu, zauzela je visoko peto mjesto.

- Mislim da smo prošli odlično, obzirom da je pjesma bila malo rizična za Euroviziju. Vrlo pristojan rezultat za Srbiju, rekla je.

- Malo ćemo se veseliti, pa ćemo vidjeti što dalje. Dobili smo i nagradu za umjetnički nastup, tako da mislim da smo napravili nešto dobro, izjavila je za Radioteleviziju Srbije nakon glasanja Ana Đurić Konstrakta.

Nakon glasanja žirija Konstrakta je bila na 11. mjestu s 87 bodova, ali je od publike dobila 225 bodova te je u završnici završila na petom mjestu.

Za Blic je izjavila kako je mislila da pjesma ne prolazi kada je čula glasove žirija.

- Bilo je uzbudljivo, to sa žirijem je bilo tanko, mislila sam da pjesma ne prolazi ovdje. Draži su mi glasovi publike, izjavila je oduševljeno.

image

Nastup Konstrakte u finalu

Marco Bertorello/AFP

Srpski mediji napominju da je peto mjesto najbolji plasman Srbije od 2012. godine kada je Željko Joksimović bio na trećem mjestu s pjesmom 'Nije ljubav stvar'.

Pobjednici ovogodišnje Eurovizije je ukrajinska skupina Kaluš orkestar.

Što se tiče zemalja u okruženju, srbijanska predstavnica dobila je 12 bodova od žirija iz Hrvatske i Crne Gore. Deset glasova dobili su od žirija iz Sjeverne Makedonije, osam iz Australije, a sedam iz Finske.

Po šest bodova Konstrakta je osvojila iz Slovenije i Španjolske, pet iz Irske, po četiri iz Belgije, Švedske, Italije i s Cipra.

Portugalski žiri je Srbiji dao tri boda, a Litva i Velika Britanija po jedan.

Kada su u pitanju glasovi publike, ispred Srbije su bile Ukrajina, Moldavija i Španjolska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 07:54