‘NOVO, BOLJE‘

Konstrakta predstavila svoj novi ‘adut‘ za Eurosong: ‘To je tema o vladajućim ideologijama i tjeskobama koje one donose‘

‘Novo, bolje‘ je nešto mračnije od ‘In corpore sano‘, ali i u ovoj pjesmi Konstrakta pjeva o sličnim stvarima

Srpska kantautorica Konstrakta

 Luciano Mutavdzija/Cropix

‘Doktore, šta mi je? Hoću samo novotarije. Šta mi je? Hoću samo nešto novo... Učinak je mog‘o biti viši - ne valja, Tihi okean mog‘o je da bude tiši - ne valja. Svuda mi se samo podvaljuje, svuda vidim samo anomalije...‘ stihovi su pjesme ‘Novo, bolje‘ s kojom se Ana Đurić Konstrakta natječe na srpskoj Pesmi za Evroviziju.

‘Novo, bolje‘ je nešto mračnije od ‘In corpore sano‘, ali, kako kaže umjetnica koja je Srbiju na Eurosongu predstavljala prije dvije godine i osvojila visoko peto mjesto, i u ovoj pjesmi pjeva o sličnim stvarima.

- To je tema o vladajućim ideologijama i tjeskobama koje one donose - kaže Konstrakta koja se dugo nećkala bi li opet išla na ‘srpsku Doru‘.

- To natjecanje ima veliku vidljivost i idealna je prilika da se to što radiš predstavi široj publici. Bila sam već na Eurosongu, nemam ambiciju da tamo ponovo odem, umjesto toga želim predstaviti svoj novi koncept - objašnjava Konstrakta i ističe kako njezina nova pjesma na ironičan način obrađuje ‘teške‘ teme.

Pesma za Evroviziju održat će se od 27. veljače do 2. ožujka. Na izbor u Srbiji prijavilo se 235 skladbi, a žiri RTS-a odabrao je 28 najboljih koje će se natjecati u emisijama uživo. U prvom polufinalu (27. veljače), nastupa njih 14, kao i u drugom polufinalu (29. veljače), a onda 16 najboljih ide u veliko finale koje je na rasporedu 2. ožujka. Uz Konstraktu svoju ‘kartu‘ za Eurosong ove godine traže i Martina Vrbos, Breskvica, Teya Dora, Zejna...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:34