POZIRALA U TOPLESU

Kontroverzna princeza skinula se za Playboy: ‘Sumnjam da će moja plemićka obitelj kupiti časopis‘

U popratnom intervjuu Xenia Florence Gabriela Sophie Iris otkrila je i kako se stalno bori s predrasudama zbog svoje titule

Xenia Florence Gabriela Sophie Iris

 Nicole Kubelka/Imago Stock&people/Profimedia/Nicole Kubelka/imago Stock&people/profimedia

Xenia Florence Gabriela Sophie Iris, 37-godišnja princeza od Saske, pozirala je u toplesu za njemačko izdanje kultnog časopisa Playboy, čiji novi broj izlazi u četvrtak. Glamurozna princeza tako je postala prva aristokratkinja koja se skinula za spomenuti magazin.

- Želim pokazati da je svaka žena lijepa takva kakva jest - rekla je Xenia, koja tvrdi da je povezana s 1000 godina starom njemačkom dinastijom Wettin.

- Iskreno, bila bih vrlo iznenađena kad bi moja drevna plemićka obitelj kupila časopis, ali nadam se da će barem tolerirati ovaj moj potez. No uvjerena sam da bi moj prapradjed, posljednji kralj Saske, Friedrich August III., za kojeg svi govore da je bio šaljiv muškarac pun ljubavi, sigurno odobrio to što sam pozirala bez odjeće - rekla je u intervjuu za Playboy.

Princeza, koja je i pjevačica, kolumnistica te zvijezda brojnih reality i zabavnih showova, u iskrenom razgovoru za časopis također je otkrila kako se stalno bori s predrasudama zbog svoje titule.

- Nije uvijek lako, ali sve to u konačnici vidim kao blagoslov koji treba maksimalno iskoristiti - kaže.

Još se čeka reakcija Wettinovih, no malo je vjerojatno da će biti sretni zbog njezina pojavljivanja u Playboyu.

Naime, godine 2011. dinastija je odbila Xenijin zahtjev za aristokratskim naslovom, razočarana zbog objavljivanja njezine kontroverzne biografije "Xenia: The Life of a Princess in the 21st Century". U njoj je princeza otvoreno pisala kako ju je otac Theodor Clevan odbijao priznati kao kćer sve dok nije bio suočen s čvrstim dokazima za to, a optužila ga je i da ju je zlostavljao kao dijete te tjerao da pozira za neprikladne fotografije.

- Ona je ništa. Ona ne može imati biografiju... Ovo je užasan promašaj i velika nesreća za 1000 godina staru kuću Wettin - komentirala je glava ugašene dinastije, Maria Emanuel, markgrofica od Meisena.

image

Xenia Florence Gabriela Sophie Iris

Nicole Kubelka/Imago Stock&people/Profimedia/Nicole Kubelka/imago Stock&people/profimedia

No slava nije uvijek bila laka za Xeniju. Tako se u jednom intervjuu koji je dala 2010. požalila kako joj je "titula često stajala na putu do pronalaska svog princa".

- Zapravo sam sama otkako sam se rodila... Svi muškarci koje upoznam nakon nekog vremena pokazali su se kao negativci - izjavila je tad.

Iste godine sudjelovala je u britanskom TV showu "Three Undercover Princess" koji se emitirao na BBC-ju, a u kojem je, skrivajući svoj status i predstavljajući se kao Gaby iz Njemačke, u potrazi za srodnom dušom živjela kao "obična pučanka" i sa skupinom drugih stranih aristokrata obavljala "normalne poslove" poput rada u frizerskom salonu, kafiću... No Xenia, tad 22-godišnjakinja, nije imala sreće s udvaračima pa se u rodnu Njemačku morala vratiti bez princa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:07