ODBACILI TVRDNJE

Kontroverzna španjolska TV proširila lažne informacije o Kate Middleton: ‘To je totalna glupost!‘

Novinarka se pojavila na španjolskoj televiziji kao kraljevski stručnjak, a Palača tvrdi da su sve to neistine

Kate Middleton

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Prema pisanjima Daily Maila, dužnosnici palače su se razljutili nakon što je jedna španjolska emisija "izmislila tvrdnje" da je Kate Middleton "u komi i velikoj opasnosti" nakon operacije abdomena.

Španjolska novinarka Concha Calleja tvrdila je da su liječnici morali djelovati brzo jer su joj "spašavali život". Naime, novinarka koja se pojavila na španjolskoj televiziji kao kraljevski stručnjak, rekla je da su "drastični postupci" medicinskog tima uključivali intubaciju 42-godišnje princeze od Walesa te stavljanje u induciranu komu.

image

Princ William, Kate i njihovo troje djece

George Rogers-pool/Sipa Press/Profimedia/

- Bilo je ozbiljnih komplikacija koje nisu očekivali jer je operacija dobro prošla, ali postoperativno razdoblje je bilo problematično - ispričala je Calleja.

Nastavila je da će oporavak princeze od Walesa trajati i da će "vjerojatno zahtijevati malo pomoći, no ne samo od njene obitelji". Kako je rekla, "praktički cijela bolnica" u njihovom domu u Windsoru je osnovana da joj pruži podršku.

No, palača je odbacila tvrdnje Španjolca, iznesene na kanalu Fiesta.

- To je totalna glupost - rekao je izvor za The Telegraph i dodao kako "spomenuta novinarka nije pokušala provjeriti išta od toga što je rekla s bilo kim iz kraljevske obitelji".

- U osnovi, sve je potpuno izmišljeno, a ja ću se ovdje koristiti pristojnim engleskim: to apsolutno nije slučaj - zaključuje izvor.

Ujedno i najgledaniji kanal u Španjolskoj već 13 godina, Fiesta je poznata po emisijama baziranima na tračevima, a osnovala ju je talijanska medijska tvrtka koja je prije bila u vlasništvu Silvija Berlusconija.

Tvrdnje o princezi od Walesa brzo su postale viralne, i čak su ih preuzeli ozbiljniji portali u zemlji, uključujući El Confidencial, La Vanguardia i La Razon.

image

Princ William i Kate Middleton

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Calleja je tvrdila da je dobila uvid u stanje Kate Middleton ‘‘na potpuno povjerljiv način‘‘, i to od ljudi koji su rade kao pomoćnici u kraljevskoj obitelji. Međutim, te je tvrdnje Palača u potpunosti opovrgla.

Također su oštro demantirali njezine tvrdnje da je Kate 28. prosinca prvi put odvedena u bolnicu, gdje je ostala nekoliko dana, jer joj je, kako kaže, "počelo biti loše".

Kate Middleton vratila se kući početkom ovog tjedna nakon dvotjednog boravka u bolnici nakon operacije abdomena, i to s cvijećem i vrećicom s darovima koje su ostavili obožavatelji kraljevske obitelji, a koje je kraljevski pomoćnik odvezao natrag u Windsor. Otišla je u londonsku kliniku 14 dana prije, u utorak, 16. siječnja, a Palača je naglasila da "dobro napreduje i da će sada nastaviti svoj oporavak od kuće".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:20