PRINC ANDREW

Kralj Charles drastično reže troškove: Osramoćeni član kraljevske obitelji mogao bi završiti na ulici!?

"Nije izričito izbačen, ali očekuje se da si neće moći priuštiti održavanje", rekao je jedan izvor za Mail.

Princ Andrew

 Daniel Leal/Afp

Vojvoda od Yorka pribojava se da bi mogao izgubiti svoj luksuzni dom u Windsoru ako mu njegov brat, kralj Charles III., odluči ukinuti financiranje. Andrew nema dovoljno novca da bi pokrio troškove održavanja golemog posjeda Royal Lodgea, a svojim je poznanicima, prema saznanju Sunday Timesa i britanskih tabloida, rekao da će se možda morati iseliti do rujna.

Royal Lodge je vila s 30 soba, smještena na 98 hektara u Windsoru. U njoj Andrew živi od 2003. godine. Ondje živi i njegova bivša supruga Sarah. Prema izvješćima, Andrew većinu vremena provodi gledajući televiziju ili jašući konje.

Najstariji od kraljevske braće povukao se iz javnog života 2019. nakon katastrofalnog intervjua za Newsnight BBC-a tijekom kojega su ga ispitivali o prijateljstvu s milijarderom i pedofilom Jeffreyjem Epsteinom. Odstupio je s kraljevskih dužnosti, a kratko prije smrti kraljice Elizabete II. Charles je dao do znanja da se Andrew više nikada neće vratiti u javni život.

Andrew je primao oko 249.000 funti godišnje od svoje majke sve do njezine smrti u rujnu. Budžet se mijenja dolaskom kralja Charlesa III. Članovi kraljevske obitelji obaviješteni su da će on napraviti rezove te da zbog toga mogu očekivati manje novca, izvijestili su The Mail i The Sun.

Odnosit će se naravno i na Andrewa čiji je jedini poznati godišnji prihod skromna mirovina od Kraljevske mornarice.

"Nije izričito izbačen, ali očekuje se da si neće moći priuštiti održavanje", rekao je jedan izvor za Mail.

"Rečeno im je da će njihova subvencija, vitalna za održavanje Royal Lodgea, biti smanjena u travnju", otkrio je prijatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:07