STRAH OD INFEKCIJE

Kralj Charles u procesu liječenja raka: ‘Koristit će se pionirske, manje invazivne metode‘

Kraljeve javne dužnosti također su odgođene kako bi se smanjio rizik od infekcije ili izloženosti virusima

Kralj Charles

 Chris Jackson/Afp

Vijest da kralj Charles boluje od raka potresla je javnost te svi očekuju novosti, a prema britanskom Mirroru, nagađa se da će se kralj vratiti u London na "visoko specijalizirano" bolničko liječenje jednom tjedno, u svoj dom u Clarence Houseu. Ostatak tjedna pretpostavlja se da će se monarh vjerojatno vraćati u Sandringham u Norfolku kako bi se odmorio i oporavio.

- Liječenje raka je itekako napredovalo posljednjih godina i naprednije je nego što je to bio slučaj prije. Učinkovitost je značajno poboljšana - ističe izvor za Mirror.

Kralj ne odustaje od svojih tjednih audijencija kod premijera, koje se obično održavaju srijedom. Downing Street i Buckinghamska palača poduzeli su neobičan korak potvrđujući detalje razgovora između njih dvoje jučer, u pokušaju da dokažu kako kralj nastavlja sa svojim dužnostima.

Očekuje se da će se tjedne audijencije između kralja i Rishija Sunaka nastaviti osobno 21. veljače, nešto više od dva tjedna od Charlesove dijagnoze raka. Službenici palače kažu da ako neće biti moguće održati sastanak uživo, održat će ga virtualno, a ista pravila će se primijeniti i za sastanke tajnog vijeća.

Kraljeve javne dužnosti također su odgođene kako bi se smanjio rizik od infekcije ili izloženosti virusima dok je podvrgnut liječenju, koje se smatra "pionirskim i manje invazivnim" od prethodnih metoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:55