DRAMA U ŠPANJOLSKOJ

Kraljeva ljubavnica u podcastu progovorila o tajnama: ‘Nije vodio dvostruki život, nego peterostruki‘

Tisak je u međuvremenu prekršio dugogodišnji savez s kraljevskom obitelji i objavio Corinnino puno ime

Juan Carlos i Corinna

 Bschof/The Photo One/Profimedia/Bschof/the Photo One/profimedia

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, poznatija kao nekadašnja ljubavnica bivšeg španjolskog kralja Juana Carlosa, u posljednjoj epizodi podcasta "Corinna i kralj" govorila je o njihovu kontroverznom lovu u Bocvani 2012. godine. Istraživački podcast istražuje odnos Corrine i Juana Carlosa te kako je on odigrao ključnu ulogu u njegovoj abdikaciji u 2014., prenosi Daily Mail.

Pretpostavlja se da su u vezi bili između 2004. i 2009. godine, a kad su otputovali u Bocvanu više nisu bili zajedno. Putovanje je izazvalo medijsku buru i za kraljevsku obitelj i za Corinnu. Juan Carlos predložio je da odu u Bocvanu na proslavu desetog rođendana njezina sina, a odmah po dolasku Corinna je shvatila da će kralj odmor iskoristiti na drugačiji način. Juan Carlos ponio si je, naime, nekoliko kutija vina.

image

Juan Carlos i Corinna

Bschof/The Photo One/Profimedia/Bschof/the Photo One/profimedia

Nakon večeri opijanja, kralj se probudio u bolovima i nije se sjećao prethodne večeri. Corinni je rečeno da treba osigurati privatni zrakoplov za povratak u Španjolsku zbog čega su naposljetku hitno otputovali u Madrid. Putovanje je, sa svim troškovima koje je platio sirijski biznismen, držano u tajnosti od vlade.

Kad se kralj vratio, vijesti o luksuznom putovanju postale su javne. Skup odmor razljutio je španjolski narod koji se našao usred ekonomske krize. Objavljena je slika lova iz 2006. godine, na kojoj kralj pozira s mrtvim slonom, a ta je fotografija razljutila aktiviste za zaštitu životinja i lovce koji su to smatrali pretjeranim.

image

Corinna zu Sayn-Wittgenstein

Valery Sharifulin/Tass/Profimedia/Valery Sharifulin/tass/profimedia

Dok je bio odsutan, kraljev 13-godišnji unuk Froilán Marichalar hospitaliziran je jer si je prostrijelio stopalo dok je vježbao pucati. Izvještaji su tvrdili da je rukovao vatrenim oružjem koje je zabranjeno za djecu njegove dobi. U pokušaju da riješi rastuću krizu, kralj se ispričao, što su neki prihvatili, a drugi ismijali.

Tisak je u međuvremenu prekršio dugogodišnji savez s kraljevskom obitelji i objavio Corinnino puno ime što je potvrdilo da veza nije samo glasina. Vijest da je kralj lovio slonove u Bocvani, dok je bio na putovanju sa ženom za koju su mislili da mu je ljubavnica, bila je ogromna priča u medijima.

Corinna je govorila o novinskim natpisima koji su je predstavili kao ubojicu slonova i tvrdili da je ona razlog što kralj nije sa svojim ozlijeđenim unukom. Dodala je da vjeruje da je kraljica Sofia zakuhala priču, iako za to nema dokaza. Borila se s ekstremnom medijskom pažnjom što joj je bilo zastrašujuće jer je prije toga vodila vrlo privatan život. Kralj je inzistirao da ima osiguranje, za koje kaže da je zapovijedalo njezinim uredom i domom.

image

Corinna zu Sayn-Wittgenstein

Neilson Barnard/Getty Images/Profimedia/Neilson Barnard/getty Images/profimedia

U ranijoj epizodi podcasta govorila je da je petogodišnja veza krenula nizbrdo 2009. kad se počela brinuti za bolesnog oca koji je preminuo u kolovozu te godine. Juan Carlos počeo se viđati s nekim novim jer nije bila dostupna. Tadašnja supruga kralja, kraljica Sofia, otkrila joj je da zna za aferu.

- Kraljica Sofia bijesno je upala u sobu. Pokazala je na mene i rekla mi da zna tko sam. Htjela sam propasti u zemlju, rekla je Corinna. Dodala je da je njezin kraljevski ljubavnik djelovao potpuno zatečeno i nije bio sposoban nositi se sa situacijom u tom trenutku.

U drugoj epizodi podcasta, Corinna je pričala o optužbama za korupciju s kojima se suočio njezin bivši ljubavnik prije abdiciranja 2014. godine i odlaska u Abu Dhabi. Rekla je da je redovito viđala Juana Carlosa kako se vraća s putovanja s torbama gotovine, ali joj nikad nije rekao otkud mu novac.

image

Juan Carlos

Oscar Del Pozo/Afp

Podcast, koji je kreirao novinar Bradley Hope, vjerojatno će se podudarati s Corinninim svjedočenjem protiv Juana Carlosa za navodno uznemiravanje i špijuniranje. Već u prvoj epizodi tvrdila je da ju je nazivao deset puta u danu koristeći se lažnim imenom.

- Nazvao bi nekoga tko ima odlična vina i rekao bi da mu se sviđaju, sljedeće što se dogodilo je da je dvadeset sanduka tog vina pristiglo na adresu. Vidjela bih ga kako se vraća s izleta s torbama punim novca, za koje bi rekao da su od prijatelja, rekla je Corinna kojoj se to činilo kao uobičajena situacija.

Bivša ljubavnica komentirala je i da je bivši kralj presjedao "Sudom čuda", pojam je to koji se odnosio na poslove koje su obavljali prosjaci, migranti i lopovi u srednjovjekovnoj Francuskoj. Kad bi pitala otkud mu novac, rekao bi joj da ne razumije Španjolsku.

David Jiménez, bivši glavni urednik španjolskog dnevnika El Mundo, rekao je u podcastu da je većina španjolskih medija znala za financijska spletkarenja bivšeg monarha, ali da je on nedodirljiv.

Corinna je u podcastu otkrila da se tijekom veze s kraljem osjećala kao da je udana za njega, a ne kao njegova ljubavnica. Opisala ga je kao smiješnog i upornog, ali i jednog od najvećih zavodnika u kraljevskom svijetu. Prvi put ga je srela na imanju La Garganta vojvode od Westminstera u južnoj Španjolskoj i to na jednoj zabavi.

image

Juan Carlos i Sofia

Code: Si/Casa De Su Majestad El Rey/The Photo One/Profimedia/Code: Si/casa De Su Majestad El Rey/the Photo One/profimedia

Corinna je bila udana, ali je živjela odvojeno od svog drugog supruga, princa Casimira zu Sayn-Wittgenstein-Sayna. Ostavila je dojam na kralja tako što je prekršila kraljevski protokol i napustila stol prije nego što je on završio s jelom. Njezina smjelost očito je impresionirala kralja koji joj je počeo slati cvijeće i ljubavna pisma.

Godinu dana kasnije, rastala se od supruga pa je afera s kraljem postala intenzivnija. U svoj ured u Madridu primila bi desetak poziva dnevno, a bivši monarh koristio je lažno ime "gospodin Sumer". Pseudonim Sumer odabrao je kao kraticu od Su Majestad el Rey, što se prevodi kao Njegovo Veličanstvo Kralj.

Corinna je pokušala zavarati kolege da se radi o poslovnom pozivu, ali su uspjeli prozreti pretvaranje jer su prepoznali kraljev osebujni glas. Nova emisija podcasta uključivat će Corinninu umiješanost u istragu pranja novca Juana Carlosa u Švicarskoj i Španjolskoj.

Nakon njihova prekida, tvrdi da ju je monarh maltretirao da vrati 65 milijuna eura koje je prebacio na njezin bankovni račun 2012. godine. Taj je iznos bio ključan dokaz korupcije u slučaju pokrenutog protiv bivšeg kralja i razlog njegova bijega u Abu Dhabi 2020. godine. Pobjegao je nakon što su švicarski tužitelji otvorili istragu o bankovnim računima koje je Juan Carlos držao u poreznim oazama. Sve optužbe odbačene su prošle godine zbog nedostatka dokaza, imuniteta koji je doživio kao kralj i zastare. Odluka je donesena nakon što je platio milijune eura poreza.

- Postajalo mi je sve jasnije da nije vodio dvostruki život, već peterostruki. Ima nečeg prilično bezobzirnog u vezi s njim. Zamislite da vam netko tko kaže da ste ljubav njegova života, smjesti u kaznenoj istrazi, rekla je Corinna.

U svojoj tužbi na Visokom sudu, tvrdi da joj je Juan Carlos prouzročio veliku duševnu bol tako što ju je špijunirao i maltretirao. Bivši kralj porekao je sve optužbe, a odvjetnici koji ga zastupaju ustanovili su da ima pravo na imunitet jer je viši član španjolske kraljevske obitelji.

image
Bernard Patrick/abaca/Abaca Press/Profimedia/Bernard Patrick/abaca/abaca Press/profimedia

Nakon saslušanja u Londonu u ožujku, sudac Visokog suda Justice Nicklin presudio je protiv bivšeg kralja rekavši da se sad može pokrenuti tužba. Bivši kralj abdicirao je zbog javnog protesta koji je uključivao bračnu nevjeru. U rujnu 2022. odbio je zahtjev španjolske vlade da ne prisustvuje sprovodu engleske kraljice.

Juan Carlos vratio se u Španjolsku u kratki posjet 2022. godine, iako je posljednje dvije godine proveo živeći u egzilu u Abu Dhabiju. Sva putovanja Don Juana Carlosa u inozemstvo pažljivo prate španjolski dužnosnici, navodi El Mundo, s vladom koja je jako svjesna povijesti koju je monarhija odigrala u oblikovanju države.

Juan Carlos

Bio je španjolski kralj od 1975. do svoje kontroverzne abdikacije 2014. godine. Priča se da je u tom vremenu Juan Carlos spavao s više od 5000 žena.

U listopadu je bivši šef policije ustvrdio na parlamentarnom saslušanju da su bivšem španjolskom kralju u egzilu ubrizgani ženski hormoni da bi se kontrolirao njegov neobuzdani seksualni nagon.

Jose Manuel Villarejo također je rekao da je osramoćenom bivšem monarhu, koji sada živi u luksuznom hotelu u Abu Dhabiju, španjolska tajna služba dala blokatore testosterona nakon što je njegov libido kategoriziran kao ‘državni problem‘.

Priča se da je princeza Diana bila samo jedna od mladih dama koje je bivši kralj jurio u romantičnoj karijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:01