BJEŽE OD NJEGA

Kraljevska obitelj Andrewu uklonila sve profile s društvenih mreža, znakovit je i potez princa Williama

Još prošlog tjedna Andrew se odrekao svojih vojnih titula i pokroviteljstava nad organizacijama

Princ Andrew

 Steve Parsons/AFP

Nakon vojnih titula, britanski princ Andrew (61) ostaje i bez svih službenih profila i stranica na društvenim mrežama, piše Guardian. Ova vijest dolazi u trenutku dok princ vodi pravnu bitku protiv optužbi za seksualni napad na tada maloljetnu Virginiju Giuffre, a koju su mu navodno podvodili zloglasni Jeffrey Epstein i njegova partnerica Ghislaine Maxwell.

Još prošlog tjedna Andrew se odrekao svojih vojnih titula i pokroviteljstava nad organizacijama, objavila je tada Buckinghamska palača, a čini se da je njegovo daljnje udaljavanje od monarhije u punom jeku.

Naime, službeni Twitter profil princa Andrewa, TheDukeOfYork, sada vodi na praznu stranicu, a njegova YouTube stranica također više nije dostupna. Iako je njegov Instagram profil, hrhthedukeofyork, još uvijek postojao u srijedu, navodno će se i taj, zajedno sa njegovom službenom Facebook stranicom, uskoro ukloniti.

Kraljevski službenici također su ažurirali službenu web stranicu britanske monarhije jer se Buckinghamska palača nastoji što više distancirati od Andrewovog skandala.

image

Vojvoda od Yorka

John Thys/AFP

Dok se princ još uvijek pojavljuje u odjeljku pod naslovom "članovi kraljevske obitelji", popis njegovih vojnih titula i pokroviteljstva je uklonjen. Buckinghamska palača objavila je prošli tjedan da će te uloge biti podijeljene među ostalim članovima kraljevske obitelji. Odluka je donesena nakon što se sastao najuži krug kraljevske obitelji.

Da se kraljevska obitelj distancira od princa Andrewa, svjedoči i potez princa Williama, vojvode od Cambridgea. Kada su ga novinari u srijedu upitali podržava li princa Andrewa, William se prvo nagnuo bliže da čuje pitanje, a zatim prošao je bez komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:53