FAUX PAS

Kraljevska psovačica: Vojvotkinja Kate neplanirano otkrila kako se dopisuje s najbližima na dvoru

Okrenula je ekran svog iPhonea 10 u kameru i sve se vidjelo. Na dvoru nisu ni uočili faux pas, jer su video objavili na svom Instagramu
Kate Middleton
 
 Instagram/kolaž

Jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan da cijeli svijet otkrije kako se dopisuje britanska kraljevska obitelj.

Odnosno, koje emotikone koriste na dnevnoj bazi.

Glavni krivac za sve je nepromišljena Kate Middleton.

Naime, 38-godišnja vojvotkinja od Cambridgea slučajno je otkrila da je ljubiteljica emotikona koji psuje, kao i onog koji prikazuje krastavce.

image
Instagram

Ovaj faux pas omaknuo joj se na snimanju najnovijeg videa 'Early Years' u kojem, kako sam naslov nalaže, vojvotkinja govori o važnosti ranog djetinjstva.

U videu koji je objavljen na @kensingtonroyal, službenom Instagram profilu vojvode i vojvotkinje od Cambridgea može se vidjeti kako Kate Middleton okreće ekran svog iPhone 10 mobitela u kameru za vrijeme najnovijeg videoisječka kako bi pokazala da odgovara na brojna pitanja o svojoj kampanji za pomoć djeci u ključnim ranim godinama.

U videozapisu zahvalila je 'ogromnom broju' svojih sljedbenika na društvenim mrežama koji su poslali pitanja 's prekrasnim emotikonima u prilogu', kako ističe, prije nego što je otkrila i svoje najčešće korištene emotikone.

Iako bismo na prvu pomislili da će najčešće korišteni emotikon u kraljevskoj obitelji zasigurno biti - kruna, Kateina nepažnja otkrila je neke zanimljive navike među plemićima plave krvi.

Čini se da je najčešće korišten kraljevski emotikon onaj koji prikazuje dvije djevojke koje se drže za ruke, što se obično koristi za simboliziranje prijateljstva (a vojvotkinja ga možda koristi kako bi ilustrirala djecu), dok je, vrlo neočekivano, simbol ananasa uslijedio na drugom mjestu najčešće korištenih (iako nitko nema pojma u kojem bi ga kontekstu koristili na dvoru).

image
Instagram

Ipak, najveće je iznenađenje među najčešće korištenima emotikon koji psuje. Možda ga ona i kraljica izmjenjuju dok se dopisuju o Meghan?! Kako god, jasno je da su i plemići samo ljudi kojima pobjegne koja psovka.

Na listi slijedi emotikon ljubičastog vanzemaljca (možda, primjerice, ne smiju spominjati ime ozloglašenog princa Andrewa koji se družio s osuđenim pedofilom, a i sam se suočio sa sličnim optužbama) i emotikon koji povraća (sasvim logičan slijed emotikona, ako je primjerice, ljubičasti vanzemaljac doista zamjena za nekoga neomiljenog na dvoru).

image
-/Shutterstock Editorial/Profimedia

Među top emotikonima je i onaj koji prikazuje krastavce. Mnogi smatraju kako ga možda pripadnici kraljevske obitelji izmjenjuju razgovarajući o zdravoj prehrani i dogovarajući menije za večere, no nekako više smisla ima da je on, primjerice, Katein odgovor na Camillin upit: 'Kada stižeš na gin tonic? Da kažem sluškinjama da ti smiksaju jedan s limetom ili s krastavcem?'. Kako god, ima više smisla od ananasa.

image
-/Shutterstock Editorial/Profimedia

Sedmi najomiljeniji emotikon prikazuje osobu koja se klanja, što posve ima smisla. Vrlo jednostavno ga možemo zamisliti u dopisivanju o dogovorima oko audijencija kod kraljice, recimo.

image
Eamonn M. Mccormack

Posljednji na listi omiljenih emotikona je onaj - oblak vjetra. E, sad... Sasvim je moguće da ga koriste u chatovima o vremenu u Velikoj Britaniji, koje je uvijek loše, kišovito i vjetrovito, pa i sami Britanci često pričaju o vremenu. No, postoji i ona druga opcija, onaj drugi vjetar...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:40