OBITELJ NA OKUPU

Kraljevski portreti zabavili javnost: ‘Sretni blagdani. Ovo iza nas je drvo za naših 100 kamina‘

Svake godine britanska kraljevska obitelj izdaje svoje božićne čestitke koje redovito krase njihovi nimalo spontani portreti
 Matt Porteus

Svake godine britanska kraljevska obitelj izdaje svoje božićne čestitke koje redovito krase njihovi nimalo spontani portreti sa široko nasmiješenim i razdraganim licima.

Ove godine već je objavljena i prva ovogodišnja službena fotografija, ona prijestolonasljednika princa Charlesa i Camille, vojvotkinje od Cornwalla. Fotografija je uslikana u vrtu u Birkhallu, njihovoj škotskoj rezidenciji.

Par sjedi na klupi okružen obiljem lišća i cvijeća, okupan suncem, a Camilla se nagnula prema suprugu i nasmiješila ravno u kameru, dok Charles ili s velikim osmijehom gleda u Camillu ili, pak, s grimasom na licu zbog jarke sunčeve svjetlosti gleda u daljinu... Teško je protumačiti.

image
Handout

Iako su među nepopularnim članovima kraljevske obitelji, čine se sretni i opušteni, oboje u elegantnim jaknama i košuljama, dok Charles nosi krem hlače, a Camilla elegantne traperice. Fotografija je najvjerojatnije snimljena ovog ljeta, tijekom kojeg je par proveo neko vrijeme na odmoru u Škotskoj.

Ubrzo nakon njih, svoj božićni obiteljski portret s javnosti su podijelili i princ William i Kate Middleton.

Kako tradicija nalaže, vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea poziraju uz svoje troje djece, princa Georgea, princezu Charlotte i princa Louisa. Sjede na balama sijena s hrpom naslaganih drva za ogrjev.

"Vojvoda i vojvotkinja sa zadovoljstvom predstavljaju novu fotografiju njihove obitelji koja će biti na njihovoj ovogodišnjoj božićnoj čestitki", stoji u opisu.

Nije trebalo dugo da ova scenografija inspirira pratitelje kraljevske obitelji.

"Sretni blagdani. Ovo iza nas je drvo za naših 100 kamina” - napisao je na svom Instagramu Gary Janetti, američki književnik i producent poznat po 'trolanju' kraljevske obitelji.

Na novoobjavljenom portretu, princeza Charlotte gleda u kameru drskog osmijeha dok sjedi u krilu vojvotkinje od Cambridgea. Princ Louis sjedi između oba roditelja, veselo se smijući, gotovo zatvorenih očiju. A najstariji princ George, poznat po uvijek simpatičnim facijalnim ekspresijama, naslonjen na očeve noge, ovog je puta fotografu uputio veliki osmjeh.

Vjeruje se da je portret snimljen nedavno u obiteljskoj rezidenciji Amner Hall u Norfolku, budući da su Cambridgei odjeveni u zimske outfite.

Mnogi su uočili zanimljivu sličnost između malene Charlotte i njene prabake, kraljice Elizabete.

"George podsjeća na Dianu, Charlotte izgleda kao kraljica, a Louis je isti Kate", "Charlotte je preslikana kraljica", "Nevjerojatno je koliko Charlotte podsjeća na kraljicu", "Louis je isti otac Kate Middleton", "Ne mogu vjerovati koliko su još narasli", "Louis ima zarazan osmijeh", "Louis je tako presladak", "Koliko sam čekala ovu fotografiju, ne mogu vjerovati koliko su već narasli", samo su neki od komentara.

Sada, pak, još uvijek čekamo fotografije s čestitki drugih članova obitelji, posebno onu odbjeglih Sussexa, princa Harryja i Meghan Markle, iz Los Angelesa, kao i fotografiju kraljice Elizabete i njezinog supruga princa Philipa, vojvode od Edinburgha.

Na službenoj web stranici kraljevske obitelji stoji da kraljica i vojvoda od Edinburgha između pošalju čak oko 750 božićnih čestitki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:48