SKROMNA CEREMONIJA

Kraljevsko vjenčanje nakon karantene u Hrvatskoj, mlada nasljednica udala se za vozača F1!

Na njihovoj maloj svadbenoj svečanosti u Monaku prisustvovali su samo kumovi i članovi najuže obitelji
Eleonore Habsburg
 Schneider-press/Sipa Press/Profimedia

U skromnoj civilnoj ceremoniji u Monte Carlu, nimalo nalik raskošnim kraljevskim vjenčanjima, u ponedjeljak je sudbonosno 'da' izrekla praunuka posljednjeg austrijskog cara Karla I.

Njeno ime je Eleonore Jelena Habsburg, ima 26 godina i radi kao dizajnerica nakita, a njen je odabranik 34-godišnji belgijski vozač Formule 1 Jerome d'Ambrosio.

image
Eleonore Jelena Habsburg i Jerome d'Ambrosio
Instagram

Svog budućeg supruga, trenutačno belgijskog vozača Formule E za indijsku momčad Mahindra Racing, mlada Habsburgovka upoznala je prije tri godine na letu iz Londona u Nicu.

Na njihovoj maloj svadbenoj svečanosti u Monaku prisustvovali su samo kumovi i članovi najuže obitelji, među kojima su bili Eleonorini roditelji, nadvojvoda Karl Habsburg i Francesca Thyssen-Bornemisza, poznata kolekcionarka koja je bila aktivna u Hrvatskoj.

image
Eleonore Jelena Habsburg i Jerome d'Ambrosio
Instagram

Mladenci su crkveno vjenčanje odgodili zbog pandemije koronavirusa.

Mladi par je zbog pandemije dio proljeća proveo i u našoj zemlji, u nekadašnjem samostanu gospe od Špilice iz 15. stoljeća na otoku Lopudu koji je Eleonorina majka kroz proteklih 20 godina od napuštene ruševine preuredila u elegantnu oazu.

image
Eleonore Jelena Habsburg i Jerome d'Ambrosio na Lopudu
Instagram

Barunica Francesca von Thyssen-Bornemisza, nekoliko dana prije nego se pandemija razbuktala posjetila je Lopud s kćeri Eleonorom i njenim zaručnikom. Nakon što se pandemija razbuktala i kada su vidjeli kakve su mjere uvele zemlje u Europi, odlučili su ostati na Jadranu dok mjere ne popuste, rekla je ranije za magazin Gloria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:25