U 95. GODINI

Kraljica dobila liječničku zabranu: ‘Nije fer što se mora odreći jednog od rijetkih užitaka‘

S obzirom na njezino zdravlje i godine, liječnici su uputili jedan savjet britanskoj kraljici.
Kraljica Elizabeta II.
 Paul Barker/Pool/AFP

Kraljici Elizabeti II. liječnici su savjetovali da prestane konzumirati jedno od njezinih omiljenih pića zbog njezinih godina i zdravlja.

"Kraljici je rečeno da odustane od navike ispijanja večernjeg pića koje je najčešće martini", otkrio je ovaj detalj o 95-godišnjoj kraljici njezin obiteljski prijatelj za Vanity Fair.

"Za nju to nije velika stvar, s obzirom da ne pije puno, ali malo nije fer što se u ovoj fazi svoga života mora odreći jednog od rijetkih užitaka", dodao je obiteljski prijatelj.

Kraljica - koja je ovog tjedna prvi put u javnosti viđena u šetnji uz pomoć štapa - ranije je otkrila kako nije ljubiteljica vina. Tijekom jednog službenog posjeta 2019. godine rekla je čelniku Nacionalnog instituta za poljoprivrednu botaniku: "Zapravo ne pijem vino, ali čujem da je jako dobro."

Međutim, poznato je da britanska kraljica preferira malo dubonneta i džina s kriškom limuna te puno leda. Voli i suhi gin martini, a zanimljivo je to da Buckinghamska palača ima vlastitu marku ovog pića. Prije spavanja kraljica navodno voli popiti čašu šampanjca, pišu strani mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:21