NA 96. ROĐENDAN

Kraljica Elizabeta II. dobila vlastitu Barbie lutku povodom povijesnog platinastog jubileja

Mattel je lutku osmislio u sklopu kolekcije pod nazivom ‘Barbie‘s Tribute Collection‘

Kraljica Elizabeta dobila je vlastitu Barbie lutku

 Mattel/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Američka tvrtka Mattel, Inc., čiji je najpoznatiji brend lutka Barbie, uključila se u obilježavanje povijesnoga platinastog jubileja britanske kraljice Elizabete II. izradom počasne lutke po uzoru na njezin lik.

Barbie kreirana po uzoru na britansku kraljicu u prodaju će biti puštena u četvrtak na kraljičin 96. rođendan.

Lutka će biti odjevena u elegantnu haljinu boje bjelokosti s plavom lentom ukrašenom kraljevskim odlikovanjima.

Glavu lutke krasit će tijara izrađena prema onoj koja je pripadala kraljici Mary, a Elizabeta ju je nosila na dan vjenčanja s princom Filipom.

Ružičasta vrpca na lutki izrađena je po uzoru na odlikovanje koje je kraljici poklonio njezin otac, George VI., a svijetloplava, postavljena ispod ružičaste izrađena je po uzoru na vrpcu s likom njezina djeda Georgea V. Na objema vrpcama su minijaturni portreti Georgea VI. i Georgea V.

Mattel je lutku osmislio u sklopu kolekcije pod nazivom 'Barbie's Tribute Collection', lansiranu prošle godine u čast svih "poznatih povijesnih ličnosti i vizionarki koje su imale izniman utjecaj na društvo".

Lutka će se prodavati u posebnoj kutiji nadahnutoj stilovima koji prevladavaju u Buckinghamskoj palači, izrađenoj od 3D ukrašenog obruba i unutarnjeg dijela koji prikazuje prijestolje s crvenim tepihom.

Na kutiji će biti utisnut logo u obliku grba te oznaka kojom se obilježava godišnjica kraljičina stupanja na prijestolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:59