NE VOLE SE JAVNO

Kraljica Elizabeta na sav glas uskliknula u najtežem trenutku svog života: ‘Bože, hvala ti što nema Meghan!‘

Autor knjige razotkrio je ‘eksplozivnu‘ priču o svađama i napetostima unutar kraljevske obitelji nakon odlaska princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle

Kraljica Elizabeta II.

 Andrew Milligan/Afp

Kraljica Elizabeta II. Izrazila je olakšanje što vojvotkinja od Sussexa nije prisustvovala sprovodu princa Philipa rekavši ‘Hvala Bogu da Meghan ne dolazi‘, tvrdi autor nove knjige o njoj, Tom Bower.

Kako se u knjizi navodi, kraljica je rekla suradnicima svoje osjećaje ‘jasnim glasom‘ u dvorcu Windsor prije pogreba svoga supruga.

U isječcima kojih se dokopao The Times, Bower je opisao težak odnos između vojvode od Sussexa i kraljevske obitelji nakon što je par otišao u Sjedinjene Američke Države te počeo pričati svoju priču na televiziji.

O danu pogreba u travnju prošle godine napisao je kako je jedina neizvjesnost bio odnos između princa Harryja i njegove obitelji.

Meghan je kao razlog ostanka u SAD-u navela činjenicu da je u to vrijeme bila sedam mjeseci trudna, kako piše Bower.

- U dvorcu Windsor kraljica se pripremala suočiti s javnošću na jedan od najtužnijih dana u svom životu. Philip je bio njezina stijena prethodnih 70 godina. Da bi se pridržavala ograničenja u vezi pandemije, tugovala bi sama u kapelici, navodi se u knjizi.

- Hvala Bogu da Meghan ne dolazi, rekla je jasnim glasom svojim suradnicima od povjerenja.

U to vrijeme Meghan je navodno promatrala bogoslužje od kuće prema savjetu svojih liječnika, no napisala je rukom pisanu poruku uz vijenac cvijeća koji je bio ostavljen u Saint George kapelici u ime nje i princa Harryja.

Na dan sprovoda princ Harry djelovao je nervozno jer je snimio intervju za Apple TV o mentalnom zdravlju u kojem je kritizirao način na koji su ga roditelji odgajali, a prijenos je bio odgođen zbog sprovoda.

- Sjedeći sama i izolirana, tuga 94-godišnje kraljice bila je skrivena iza crne maske, napisao je Bower.

Kako se navodi u knjizi, William je izgledao napeto, Kate spokojno, Charles vidno tjeskoban, a samo je Harryjev izraz lica prkosio točnim izvješćima.

U knjizi se također dotaknula tema o Meghaninom prvom naslovnom intervjuu za časopis Vanity Fair koji je bio dogovoren dok je glumila u seriji ‘Suits‘ kada je bila tajno zaručena za Harryja.

Bower tvrdi da je njen PR tim htio da se Meghan prikaže kao ‘aktivistica‘, no Meghan je razljutila kada je vidjela naslov intervjua ‘Podivljala zbog Harryja‘.

Biografija naslova ‘Osveta: Meghan, Harry i rat između Windsora‘ izlazi 21. srpnja, a obećava se korištenje ‘stručnih izvora i intervjua s insajderima koji nikada prije nisu razgovali‘ kako bi se ‘razriješila zamršena mreža koja okružuje Sussexove te njihov odnos s kraljevskom obitelj‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2024 05:41