UOČI JUBILEJA

Kraljica Elizabeta prisustvovala reviji konja, fascinirani Cruise: ‘Jako joj se divim, kako je samo dostojanstvena‘

Kraljica je prisustvovala svim kraljevskim izložbama konja u Windsoru od početka svoje vladavine

Kraljica Elizabeta II.

 Ashley Neuhof/ROYAL WINDSOR/AFP

Britanska kraljica Elizabeta u nedjelju je prisustvovala finalu četverodnevne revije konja kojom je proslavljeno njezinih 70 godina vladavine, a u spektaklu održanom na otvorenom u krugu dvorca Windsor sudjelovali su holivudski glumac Tom Cruise i britanska glumica Helen Mirren.

Kraljica Elizabeta (96) je Range Roverom dovezena na događaj u Windsoru, gdje su je dočekala dvojica pripadnika kraljevske konjičke policije koji su joj pomogli da pozdravi okupljene.

"Ona je žena kojoj se jako divim. Iznimno je dostojanstvena i divim se njezinoj predanosti. Njezina postignuća zabilježit će povijest", rekao je Cruise prije početka događaja.

Kraljica je prisustvovala svim kraljevskim izložbama konja u Windsoru od početka svoje vladavine, što je odraz njezina golemog interesa za utrke i uzgoj konja.

Na fotografiji objavljenoj u travnju za 96. rođendan kraljica je snimljena pokraj dva ponija.

U javnosti se kraljica pojavila samo nekoliko puta otkako je prošle godine provela noć u bolnici zbog neutvrđene bolesti, nakon čega su joj liječnici naložili mirovanje.

Od tada obavlja dužnosti na daljinu ili osobno iz svojega doma u dvorcu Windsor i nije prisustvovala prošlotjednom državnom otvorenju parlamenta.

Izložbom konja najavljuje se proslava kraljičina platinastog jubileja koji će kulminirati četverodnevnim nacionalnim događanjima, a počinju 2. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2024 18:23