KRALJEVSKO NASLIJEĐE

Kraljica je više novca ostavila princu Harryju, nego Williamu: Razlog tome vrlo je jednostavan

Nakon kraljičine smrti, procjena za njezino imanje iznosila je između 50 i 70 milijuna funti u to vrijeme

William i Harry

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia/

Nedavno se kraljevska obitelj prisjetila kraljice Elizabete II. te njezine zaklade koju je ostavila svojim praunucima. Kada je kraljica u 101. godini umrla, prenosi The Mirror, ostavila je braći 14 milijuna funti, ali princ Harry dobio je više od brata Williama.

Odluka je takva zato što, nakon kraljičine smrti Charles postaje kralj, a William novi princ od Walesa. To znači da će dobiti Vojvodstvo Cornwalla, privatno imanje te privatne i dobrotvorne aktivnosti prijestolonasljednika.

image

William, Catherine, Harry i Meghan

-/Shutterstock Editorial/Profimedia/

S druge strane, Harry će tim novcem i onim što je naslijedio od svoje majke, princeze Diane, započeti svoj novi život u SAD-u sa suprugom Meghan Markle. Diana je sinovima ostavila preko 12 milijuna funti, što je nakon njezine smrti smanjeno na više od 8 milijuna funti.

Međutim, investicije su nadzirali kraljevski savjetnici koji su doveli do toga da je taj iznos tijekom godina narastao na više od 20 milijuna funti. Harry i William dobili su pristup tim sredstvima kada su navršili dvadeset godina.

Nakon kraljičine smrti, procjena za njezino imanje iznosila je između 50 i 70 milijuna funti u to vrijeme, a mnogi predmeti iz kraljičine privatne zbirke umjetnina predani su kraljevskoj zbirci i izloženi u Buckinghamskoj palači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:56