GDJE JE POŠLO KRIVO?

Kraljica komedija završila na psihijatriji: Život joj je bio ispunjen drogama, skrbništvom i mentalnim problemima

Ovisnost o drogama je naudila mladoj glumici i ubrzo je bila toliko loše da nije više mogla ni glumiti

Amanda Bynes

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Amanda Bynes, dječja zvijezda koja je postala hollywoodska tinejdžerska kraljica koja je nekoć imala obećavajuću blistavu karijeru, smještena je na psihijatriju nakon što je prošle nedjelje pronađena kako gola i sama tumara ulicom, u središtu Los Angelesa, u ranim jutarnjim satima.

Sada 36-godišnjakinja, Amanda je glumačku karijeru započela u dobi od sedam godina, a ubrzo je postala jedna od najvećih dječjih glumačkih zvijezda svoje generacije. Kasnije je postala tinejdžerska kraljica romantičnih komedija, glumeći u nizu uspješnih filmova, uključujući "She‘s the Man", zajedno s Channingom Tatumom 2006. godine, prenosi Daily Mail.

image

Amanda Bynes 2003. u filmu ‘Sve što djevojka može poželjeti‘

United Archives/impress/United Archives/Profimedia/United Archives/impress/united Archives/profimedia

Doduše, baš kad se činilo da je pred njom uspješna karijera, doživjela je itekakav udarac nakon što je uhićena zbog vožnje u pijanom stanju. Ovisnost o drogama je naudila Amandi i ubrzo je bila toliko loše da nije više mogla ni glumiti. Godine 2013. završila je u pritvoru jer je izazvala požar u jednom restoranu u kvartu u kojem je odrasla, nakon čega je psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da ima bipolarni poremećaj. To je rezultiralo skrbništvom, nalik na skrbništvo pjevačice Britney Spears.

image

Amanda Bynes u siječnju 2023.

Backgrid/Profimedia/

Glumica je stavljena pod nadzor, odnosno, skrbništvo koje je trajalo devet godina, kontinuirano s borbom s mentalnim zdravljem i zlouporabom supstanci.

image

Amanda Bynes na ceremoniji ‘MTV Movie Awards‘ 2007. godine

Sbm/Picturelux/Hollywood Archive/Profimedia/Sbm/picturelux/hollywood Archive/profimedia

Dvije godine nakon njezina pijanog ispada za volanom, problematična zvijezda ponovno je uhićena zbog vožnje pod utjecajem 2014., nakon što je zaustavljena u četvrti San Fernando Valley u Los Angelesu i optužena da je bila "pod utjecajem" tijekom vožnje. Zvijezda, koja je tada imala 28 godina, puštena je istog dana uz jamčevinu od 15 tisuća dolara.

Godinu dana od početka skrbništva, Amanda je izazvala zabrinutost kada je objavila na Twitteru da ju je otac "verbalno i fizički" zlostavljao tijekom djetinjstva. Također ga je optužila da je "incestuozan" prema njoj. Njezini su roditelji zanijekali optužbe, a Amanda je brzo promijenila mišljenje s jednako zabrinjavajućom objavom.

- Moj tata nikada nije radio ništa od toga - napisala je.

- Mikročip u mom mozgu me natjerao da kažem te stvari, ali on je taj koji im je naredio da me mikročipiraju - dodala je i zabrinula mnoge.

image

Amanda Bynes

Podsjetimo, Bynes se 2019. godine prijavila u psihijatrijsku ustanovu. Bivša dječja zvijezda planirala je povratak u Hollywood 2018., a ta je odluka pridonijela njezinu povratku, objavljeno je u to vrijeme.

Iako se nije vratila "na velika vrata", činilo se da umirovljenoj glumici ide odlično jer je u međuvremenu čak i diplomirala na "Fashion Institute of Design & Merchandising" u lipnju 2019. godine. Prošle godine, problematično skrbništvo u trajanju od devet godina prekinuto je nakon što je sudac presudio da pravni aranžman "više nije potreban", objašnjavajući da je učinila "sve što je sud tražio tijekom dugog vremenskog razdoblja".

- Sud utvrđuje da skrbništvo nad osobom više nije potrebno i da više ne postoje razlozi za utvrđivanje skrbništva nad osobom - stoji u rješenju.

image

Amanda Bynes krajem 2022. godine

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Njezin odvjetnik David A. Esquibias nedavno je za TMZ rekao kako se njezini roditelji slažu s njom da je postigla "značajan napredak" u upravljanju svojim bipolarnim poremećajem. Nakon ročišta, glumica je na svom Instagramu objavila naslov o presudi uz natpis koji je glasio: "Ja sam ptica koja sada mogu letjeti". Presuda je značila da Bynes, koja je nekoć imala neto vrijednost od tri milijuna dolara, sada može donositi vlastite osobne i financijske odluke.

Bynes se prošle subote zajedno s kolegama glumcima s kojima je radila na seriji "All That" trebala pojaviti na sajmu posvećenom 1990-ima, ali je u zadnji čas otkazala dolazak. Rekla je da ju je spriječila nepoznata bolest. Glumica je prethodno rekla da se veseli ponovnom susretu s kolegama Kenanom Thompsonom, Kelom Mitchellom, Dannyjem Tamberellijem, Lori Beth Denberg i drugima.

Što se tiče njenog ljubavnog života, Bynes je započela burnu romansu s Paulom Michaelom, i objavila šokantne zaruke na Valentinovo 2020. godine. Tada je na Instagramu podijelila fotografiju svog dijamantnog prstena uz natpis "Zaručena za ljubav mog života", ali isprva nije otkrila njegov identitet.

image

Amanda Bynes i Paul Michael snimljeni 2020. godine

Afc/Splash/Profimedia/

Tri tjedna nakon što su potvrdili zaruke, Michael je objavio da su se razišli, no par je ponovno bio zajedno u ožujku, a Amanda je objavila selfie svog zaručnika i sebe.

Mjesec dana kasnije, glumica je pozvala policiju tijekom svađe oko njegova povratka. Optužila ga je da je vandalizirao dom svoje majke, gledao MILF pornografiju i da nije pio lijekove.

- Paul mi je rekao da je prestao uzimati lijekove - objavila je tada putem Instagrama.

- Vandalizirao je dom svoje majke. Razbio je sve njezine slike i stavio joj lososa ispod kreveta. Njegovo ponašanje je alarmantno i bojim se što će učiniti iduće - napisala je tada uplašena Amanda.

Par koji je svako malo prekidao svoj odnos i često ga "obnavjao", zaruke je raskinuo u srpnju 2022., no navodno su se ponovno susreli u kolovozu i šuškalo se da će ponovno živjeti zajedno u Amandinom domu u Los Angelesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:03