ZNAČAJNA PRIGODA

Kraljica slavi platinasti jubilej: Otkriveno koja će se poznata i cijenjena imena pojaviti na proslavi

Među onima koji predvode svečanosti povodom kraljičinih 70 godina na prijestolju su Tom Cruise, Helen Mirren i Damian Lewis

Kraljica Elizabeta II

 Profimedia

Britanska mreža ITV okupila je niz velikih imena kako bi sljedećeg mjeseca proslavila platinasti jubilej kraljice Elizabete koji će se prenositi uživo iz dvorca Windsor u nedjelju, 15. svibnja.

Među slavnim imenima koja predvode svečanost povodom kraljičinih 70 godina na prijestolju su Tom Cruise, Helen Mirren i Damian Lewis, koji će sudjelovati u velikom kazališnom događaju, uključujući 1300 izvođača i 500 konja koji će gledatelje voditi kroz različite trenutke povijesti od vladavine kraljice Elizabete I. do krunidbe kraljice Elizabete II.

image

Kraljica Elizabeta, 1953.

Topham Picturepoint/Topfoto/Profimedia

Mirren će glumiti kraljicu Elizabetu I. (uloga koju je prethodno igrala u TV seriji iz 2005.), dok će glumačku postavu "Queen's Players" predstaviti lik pod nazivom The Herald, kojeg tumači glumac i komičar Omid Djalili.

Svaki čin odražava ključne trenutke u povijesti, uključujući Tilburyjev govor Elizabete I. te Jakova I. i barutnu zavjeru. Proslavit će se i Commonwealth, kao i četiri nacije Ujedinjenog Kraljevstva. Sve je to isprepleteno brojnim vojnim i konjičkim izložbama iz cijelog svijeta, uključujući Azerbajdžan, Indiju, Oman, Francusku, Norvešku, Švicarsku te Trinidad i Tobago.

Glazbu osigurava orkestar od 75 članova uz posebne nastupe Kealae Settle, Gregoryja Portera i Katherine Jenkins. Glazbena direktorica bit će višestruko nagrađivana skladateljica Debbie Wiseman, dok će glavni ravnatelj glazbe biti potpukovnik Jason Burcham RM. Ostali gosti bit će Andrew Lloyd Webber, Ant and Dec, Dame Joan Collins i Sir David Jason.

image

Kraljica Elizabeta dobila je vlastitu Barbie lutku

Mattel/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Katie Rawcliffe, voditeljica odjela za zabavu na ITV-u, oduševljena je što će se prvi televizijski događaj u čast kraljičine platinaste godišnjice prenositi na ITV-u. “Kako bismo obilježili ovu značajnu prigodu, donijet ćemo naciji slavljeničku, zvjezdanu predstavu, s raznim performansima i epskim putovanjem kroz povijest, koje će ispričati neka od najpoznatijih i najcjenjenijih imena filma i televizije", rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:24