LOŠE VIJESTI IZ PALAČE

Kraljici Elizabeti nije dobro, neće doći na misu povodom svog platinastog jubileja: ‘Osjetila je nelagodu...‘

Svi su se nadali da će 96-godišnja kraljica doći na misu, ali iz Palače je u četvrtak predvečer stigla vijest koja je sve rastužila

Kraljica Elizabeta

 Daniel Leal/Afp

Kraljica Elizabeta II. neće prisustvovati misi koja se povodom njenog platinastog jubileja održava u petak u katedrali Svetog Pavla, javlja BBC.

Pišu kako je Kraljica osjetila "nelagodu" u četvrtak dok je gledala paradu ispred Buckinghamske palače.

Svi su se nadali da će 96-godišnja Elizabet doći na misu, ali iz Palače je u četvrtak predvečer stigla vijest koja je sve rastužila.

- Dugo smo razmatrali ovu odluku, poručili su iz Palače.

Dodali su i kako se kraljica što će iz Dvorca Windsor pratiti večerašnje paljenje svjetionika te da želi zahvaliti svima koji su omogućili da današnji dan bude nezaboravan.

Ni princ Andrew neće doći na misu u katedralu jer je pozitivan na koronavirus.

image

Kraljica Elizabeta i princ Charles

Daniel Leal/Afp

Britanska kraljica Elizabeta II. slavi svoj platinasti jubilej, a 6. veljače postat će prvi britanski monarh koji će obilježiti 70 godina vladavine pa je Buckinghamska palača jučer objavila sve detalje o proslavi koja će trajati nekoliko narednih mjeseci. Toliko je godina prošlo otkako je kao mlada, 27-godišnjakinja, 1952. preuzela prijestolje. Sada, u 95. godini, kraljica se ima mnogo čemu radovati, jer će se cijela zemlja i prekomorski britanski teritoriji uključiti u proslavu njezine vlasti.

Buckinghamska palača objavila je plan za kraljičin jubilej, koji će uključivati misu zahvale u središnjoj katedrali St. Paul's u Londonu, ulične tulume s najvećim imenima iz svijeta zabave, koncert uživo u palači, te paljenje svjetionika diljem zemlje i prekomorskim teritorijima Ujedinjenog Kraljevstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:53