PRINC PHILIP

Kraljičin suprug (99) nakon mjesec dana strepnje na Otoku otpušten iz bolnice

Princ Philip bi u lipnju trebao proslaviti 100. rođendan, a dosad je imao nekoliko većih i manjih zdravstvenih kriza
Princ Philip po izlasku iz bolnice
 Daniel Leal-olivas

Princ Philip, suprug britanske kraljice Elizabete II., otpušten je jutros iz bolnice St. Bartholomew (popularno nazvanoj St. Barts) nakon što je proveo mjesec dana pod striktnom medicinskom skrbi. Princ se u bolnici liječio od infekcije, a zatim je i operirao srce.

U bolnicu St. Barts kraljičin je suprug prebačen 1. ožujka, jer je ta bolnica specijalizirana za kardiovaskularne bolesti. Ranije je ležao u bolnici King Edward VII. u kojoj je bio od 16. veljače jer se osjećao jako loše. Preseljenje pacijenta objašnjeno je nastavkom terapije infekcije te pretragama i promatranjem njegova stanja.

image
Justin Tallis/Afp/Profimedia
image
Beretta/sims/Shutterstock Editorial/Profimedia

Tijekom posljednjeg desetljeća Philip, koji bi u lipnju trebao proslaviti 100. rođendan, imao je nekoliko većih i manjih zdravstvenih kriza, no ovo je njegov najduži boravak u bolnici do sada stoga ni ne čudi što je izrazito zabrinuo naciju koja je pomake njegovog zdravstvenog stanja pratila iz dana u dan zahvaljujući medijima koji su bdjeli ispred bolnice.

image
Glyn Kirk

Princ je fotografiran kako napušta bolnicu King Edward VII. jutros oko 10.30 sati, uz paravane koji su ga većim dijelom zaklanjali u invalidskim kolicima, no fotografi su uspjeli odraditi posao prije nego što je ušao u automobil i bio odveden.

image
Daniel Leal-olivas

Vjeruje se da je princ odveden u Dvorac Windsor gdje je, nakon čitavog mjeseca, konačno vidio svoju kraljicu. Potvrda o tom susretu još se čeka iz Buckinghamske palače.

image
Daniel Leal-olivas

A kada se susretnu, kraljica i princ će sigurno dugo razgovarati. Čeka ih nekolicina tema koje moraju proći, pogotovo nakon nastupa “odbjeglog para”, princa Harryja i Meghan Markle, kod Oprah Winfrey. Nakon tog bombastičnog intervjua, tijekom kojega je Markle kraljevsku obitelj optužila za rasizam, cijeli dvor je na nogama.

image
Justin Tallis

Policija je jutros blokirala sve ceste oko bolnice, a kraljevska obitelj je bila izrazito zabrinuta za princa čitavo vrijeme njegova boravka u bolnici, pogotovo s obzirom na njegovu visoku dob, ali i činjenicu da je njegova hospitalizacija stigla u izazovno vrijeme za čitavu kraljevsku obitelj.

image
Daniel Leal-olivas

Dok je Phillip bio u bolnici, pišu engleski mediji, princa Harryja i Meghan Markle obitelj je nagovarala da odgode taj intervju, no na kraju to ipak nisu učinili. Dapače, iznijeli su sve svoje muke koje su ih tištile dok su još bili punopravni članovi kraljevske obitelji.

image
Daniel Leal-olivas

Podsjetimo, Philip je u prošlosti već liječio probleme sa srcem, a 2011. je helikopterom iz Sandringhama prebačen u bolnicu nakon što je trpio strašne bolove u prsima dok se kraljevska obitelj pripremala za Božić.

image
Daniel Leal-olivas

Vojvoda od Edinburgha, princ Phillip, povukao se iz javnog života 2017. godine. Od 2011. godine još je nekoliko puta hospitaliziran te se liječio od različitih zdravstvenih stanja uključujući infekciju mjehura 2012. godine, a operirao je i abdomen u lipnju 2013. godine.

image
Justin Tallis

Njegova najnovija hospitalizacija nije bila hitna, prema izvoru iz palače. On je automobilom putovao do bolnice King Edward VII. i ušao je u nju bez pomoći. Doznaje se da njegova posljednja hospitalizacija nije bila povezana s koronavirusom. Cjepivo su primili i on, i kraljica te nemaju nikakve nuspojave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:31