PREVIŠE OBAVEZA

Kriza u palači: I kraljica Camilla odlučila se odmoriti od brojnih službenih dužnosti

Otkako je kralj Charles krenuo na liječenje, kraljica je preuzela mnoštvo njegovih obaveza, pa i neke od drugih članova obitelji

Kraljica Camilla 

 Isabel Infantes/wpa Pool/shutterstock/Isabel Infantes/wpa Pool/shutterstock

Britanska kraljevska obitelj je u problemima. Zdravstvene krize, zbog kojih su kralj Charles (75) i princeza od Walesa Catherine (42) izvan dužnosti, prebacili su mnogo posla iz njihovih gustih rasporeda na kraljicu Camillu (76) i princa Williama (41), kraljevsku princezu Anne (73), princa Edwarda (59) i njegovu suprugu Sophie (59).

image

Kraj Charles, kraljica Camila, princ William i princeza Catherine

Backgrid/Backgrid Uk/Profime/Backgrid/backgrid Uk/profime

No, nakon više od mjesec dana na dužnosti, i kraljica se, čini se odmorila i odlučila uzeti nekoliko dana pauze, te provesti više vremena sa suprugom. Prema pisanju Sunday Timesa, očistila je svoj raspored do proslave Dana Commonwealtha. Ona se održava 11. ožujka i jako je važan dan za kraljevsku kuću, a posebice u svjetlu činjenice da je sve više država koje razmišljaju o odlasku iz te organizacije i odbacivanju britanske kune. Camilla bi toga dana u Westminsterskoj opatiji trebala predstavljati krunu na susretu s predstavnicima 56 članica sa svih strana svijeta.

Sve njezine dužnosti sada će preuzeti princeza Anne i princ Eward, jer je i princ William u posljednje vrijeme izbjegao niz susreta i obaveza, vjerojatno da bi bio uz suprugu i djecu. Može se reći da su četiri zaposlena člana obitelji - na bolovanju. Princeza Kate se oporavlja od operacije u trbušnoj šupljini na kojoj je bila početkom veljače, a u javnosti se nije pojavila još od Božića prošle godine. Prema informacijama iz Kensingtonske palače, princeza bi se svojim dužnostima trebala vratiti oko Uskrsa.

image

Britanska kraljica Camilla i Olena Zelenska, prva dama Ukrajine

Yui Mok/Afp

Kralj Charles, iako se u međuvremenu pojavljivao u javnosti, ne radi otkako je 5. veljače objavljeno da boluje od raka. Dijagnoza je došla nakon što je bio na operacji prostate zbog benigne hiperplazije, a liječnici su potvrdili da se ne radi o raku te žlijezde. O kojem se tipu raka radi, nije otkriveno. Otkako je krenuo na izvanbolničko liječenje, kraljica je preuzela mnoge njegove dužnosti. Ona je, također, bila na komemoraciji za posljednjeg grčkog kralja Konstantina II., 27. veljače što je William iznenada otkazao iako se radilo o jednom od njegovih kumova, a obavila je i niz prijema u Buckinghamskoj palači, a susrela se i s Olenom Zelenskom, prvom damom Ukrajine. Sada joj je, čini se, dosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 10:19