BIT ĆE JOŠ GORE

Krvarenja, pucnjave i nasilje bili su vam previše? Pripremite se, autor ‘Squid Gamea‘ radi na još jezivijem filmu

Projekt za koji Hwang Dong-hyuk ima radni naslov ‘Killing Old People Club‘ ili ‘K.O. Club‘ - Klub za ubijanje starih ljudi

Serija 'Squid Game'

 Netflix/Everett/Profimedia

Hwang Dong-hyuk svojim je projektom "Squid Game" (Igra lignje) zaludio svijet - južnokorejska serija u mnogim je zemljama bila najgledaniji sadržaj s Netflixa otkad ta platforma postoji.

Ekipa bez novca koja se natječe u nizu iznimno brutalnih i često smrtonosnih igara da bi riješila svoje egzistencijalne probleme, umirala je na mnoštvo načina. Teško da može gore, mislili su gledatelji dok su akteri priče krvarili, padali s visine, dok ih je gazila golema animatronička lutka, dok su pucali jedni po drugima i dok su pucali po njima. Gledatelji su pokrivali oči i onda virili kroz prste, brojke su rasle.

A očigledno može gore. The Variety otkriva kako Hwang radi na nečem jezivijem i krvavijem od "Squid Gamea". Projekt ima radni naslov "Killing Old People Club" ili "K.O. Club" - Klub za ubijanje starih ljudi. Scenarij filma, a zasad je napisao nekih 25 stranica, zasniva se na knjigama velikog talijanskog pisca Umberta Eca.

image

Hwang Dong-hyuk

Niviere David/abacapress.com/Abaca Press/Profimedia

Autor je obećao da će biti krvaviji od serije i još kontroverzniji. Preciznije, rekao je da će film biti toliko kontroverzan da je već isplanirao gdje će se sakriti od starih ljudi nakon njegove premijere.

Ipak, nije otkrio kada bi ta premijera trebala biti, niti kada bi se mogao početi snimati. On se sada namjerava, kako je izjavio, vratiti kući i raditi na "Igri lignje". A i tu će se gledatelji načekati, jer drugu sezona serije trebala bi na Netflix stići tek krajem 2024. godine.

Da podsjetimo - nakon što se pojavila na Netflixu u rujnu prošle godine, "Squid Game" postala je jedan od najuspješnijih sadržaja tog streamera. Nakupila je nevjerojatnih 1,65 milijardi sati gledanja u 142 milijuna kućanstava. Odmah nakon objave planova za drugu sezonu, na što su Hwanga dugo nagovarali, ekipa serije dobila je nekoliko Zlatnih globusa i nagrada SAG.

Inače, Hwang Dong-hyuk u svojem radu, a na sceni je od početka 21. stoljeća, nikad nje prezao od nasilja. Novopečeni fanovi njegova rada to mogu vidjeti i na Netflixu gdje se mogu pogledati tri njegova kratka filma (Miss Granny, Silenced i The Fortress). Za "Squid Game" svi znaju koliko je nasilno i krvavo. Zbog toga je autorovo obećanje nečeg još nasilnijeg, krvavijeg i strašnijeg filma dovoljno da osjetite jezu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:41