ZAVIDNI HOLLYWOOD

Kultna glumica pod paljbom zbog reakcije u trenutku kada je Jamie Lee Curtis osvojila Oscara: ‘Pa što joj je?!‘

Bilo je i onih koji su podržali Bassett, odnosno konstatirali da se ponijela kao osoba od krvi i mesa koja je htjela nagradu

Reakcija Angele Bassett i drugih nominiranih na pobjedu Jamie Lee Curtis

 Screenshot/Twitter

Iako će većina filmskih djelatnika reći da je velika čast uopće biti nominiran za neku veliku nagradu, američka glumica Angela Bassett na ovogodišnjim je Oscarima evidentno baš htjela osvojiti nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu. Kako piše časopis OK!, Bassett naoko uopće nije zapljeskala kolegici i konkurentici Jamie Lee Curtis koja je na 95. dodjeli nagrada Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti nagrađena za svoj rad na filmu "Sve u isto vrijeme".

Moglo se tako tijekom TV prijenosa dodjele vidjeti kako utučena Bassett ne plješće presretnoj Lee Curtis.

Kako poslovično pedantnim korisnicima društvenih mreža ništa ne promakne, neki su odmah notirali da Bassett, koja je 1993. godine bila nominirana za svoj rad na filmu "Što ljubav ima s tim", nije zapljeskala kada je Lee Curtis osvojila Oscara. "Bez obzira na to tko je osvojio Oscara... Angela Bassett mogla je zapljeskati pobjednici", rekla je jedan korisnik. "Angela Bassett nije ni reagirala kada su pročitali Jamiejino ime", dodao je drugi. "Pa što joj je? Možda je to bilo razočarenje, a možda šok. Bilo kako bilo, Angela nije bila raspoložena za pljeskanje Jamie Lee Curtis", nadovezao se treći.

Druge glumice koje su bile nominirane u toj kategoriji, Stephanie Hsu ("Sve u isto vrijeme"), Kerry Condon ("Duhovi otoka") i Hong Chau ("Kit"), spremno su zapljeskale Lee Curtis, slavnoj glumici koja svoju prvu ulogu ostvarila 1978. godine u filmu "Noć vještica" Johna Carpentera.

Kako piše The Independent, bilo je i onih koji su podržali Bassett, odnosno konstatirali da se ponijela kao osoba od krvi i mesa koja je htjela nagradu. "Reakcija Angele Bassett bila je stvarna", napisao je jedan korisnik društvenih mreža. "Ova je žena u svojim filmovima dala toliko puno, a Oscari su je ponovno pokrali", dodao je drugi. "Angela Bassett zaslužuje Oscara i svi to znaju", nadovezao se treći te ustvrdio: "Nemojte me krivo shvatiti, Jamie Lee Curtis ima fenomenalnih uloga, međutim Angela jako dugo čeka na Oscara i ljuti me što su je opet izigrali. Emocija kad je izgubila, izraz lica bio joj je prazan. Ona je čudesna. Pokradena je."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:43