TRAUMATIČNO ISKUSTVO

Kultna manekenka prisjetila se strašnih početaka: ‘Htjela sam napustiti industriju zauvijek‘

Kanadska ljepotica je rekla da je ‘poludjela‘ nakon što su je zamolili da se skine za fotografiranje

Linda Evangelista, 2023.

 Kena Betancur/Afp

Linda Evangelista detaljno je opisala svoje traumatično iskustvo kao mlada tinejdžerica koja se pokušavala snaći u okrutnoj modnoj industriji.

Kultna 58-godišnja manekenka otkrila je u Apple TV+ seriji "The Super Models" kako je bila prisiljena na to da snimi gole fotografije kad joj je bilo samo 16 godina.

image

Linda Evangelista devedesetih

Universal Archive/universal Images Group/Universal Images Group/Profimedia/Universal Archive/universal Images Group/universal Images Group/profimedia

- Ironično je da su mi roditelji dopustili da odem u Japan kada sam imala 16 godina - rekla je te dodala da je "nisu pustili na skijanje sa školom".

image

Linda Evangelista, 2009.

Pool51/face To Face/Face To Face/Profimedia/Pool51/face To Face/face To Face/profimedia

Dok je bila u Japanu, kanadska ljepotica je rekla da je "poludjela" nakon što su je zamolili da se skine za fotografiranje.

- Kada sam stigla u Japan, prvo što su me pitali bilo je o golišavim fotografijama - prisjetila se te istaknula da su joj htjeli uzeti sve mjere i skinuti joj odjeću, piše Page Six.

image

Linda Evangelista tijekom milanskog Tjedna mode

Marco Bertorello/Afp/Profimedia/Marco Bertorello/afp/profimedia

- Nikad nisam trebala ići tamo sama. Ubrzo sam otišla kući i u neku ruku odustala - dodala je.

Iako nije sve išlo glatko za Evangelistu tijekom njenog uspona na vrh u manekenskom svijetu, naposljetku je zapamćena kao jedna od najuspješnijih zvijezda modne piste ikada. Zanimljivo, manekenka se prisjetila da je tada htjela zauvijek napustiti industriju, ali je zaustavljena na jednom tinejdžerskom izboru ljepote, kada je prvi put predstavljena agentu Johnu Casablancasu, koji joj je ponudio ugovor sa svojom agencijom.

U spomenutom Apple TV+ showu, Evangelisti se pridružuju Naomi Campbell, Cindy Crawford i Christy Turlington te zajedno istražuju svoje karijere i raspravljaju o svojim pričama iza kulisa. Inače, supermodeli su se ponovno okupili na naslovnici rujanskog izdanja ‘Voguea‘ u crno-srebrnim kombinacijama, prisjećajući se devedesetih.

image

Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista i Christy Turlington

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Također, popularna je bivša manekenka priznala da je čak dva puta pobijedila rak, najprije 2018., a zatim ponovno 2022. godine. O dijagnozi nije govorila u javnosti, a i sama je priznala da “jednostavno nije jedna od onih ljudi koji moraju sve dijeliti” s javnošću.

Nakon što je potvrđeno da joj se rak dojke vratio, rekla je svom onkologu da joj slobodno “iskopa rupu u prsima” jer je znala da je to "neće ubiti". Evangelista je rekla da je njezino trenutno stanje "dobro" i da se "vratila u igru", nakon što se nedavno udružila sa svojim kolegicama iz dokumentarne serije kako bi otvorile London Fashion Week.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:46