HEFNEROVA BIVŠA

Kultna Playboyjeva zečica otvoreno o svojoj dijagnozi: ‘Često su ispitivali što nije u redu sa mnom‘

Objasnila je kako su kroz njeno odrastanje njenu majku često ispitivali ‘što nije u redu s njom‘

Holly Madison

 Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia

Bivša Playboyjeva zečica Holly Madison otkrila je da joj je dijagnosticiran autizam.

- Liječnici su mi rekli da sam visoko-funkcionalni autist, što uglavnom znači da mogu nastaviti sa svojim životom i raditi stvari ‘normalno‘ - rekla je bivša Playboyeva zečica u petak u epizodi podcasta “Talking To Death”.

image

Holly Madison i Hugh Hefner

Laura Cavanaugh/Ddp Usa/Profimedia

Nadalje, 43-godišnja Madison je objasnila kako razumije da njezina dijagnoza možda nije "tako ekstremna kao kod drugih".

- Nisam glasnogovornik svih. S razlogom to zovu spektrom - istaknula je i dodala kako je shvatila da su znakovi autizma kod nje bili prisutni još iz vremena kad je bila dijete, prenosi Page Six.

- Neko sam vrijeme sumnjala u dijagnozu jer mi je mama rekla da je uvijek sumnjala u to - rekla je.

image

Holly Madison

Instagram/holly Madison/

Objasnila je kako su njenu majku često ispitivali "što nije u redu s njom", a ona bi samo rekla da Holly "razmišlja". Madison je dodala da se "uvijek borila s neprepoznavanjem društvenih znakova" ili "neprihvaćanjem stvari na isti način" kao i drugi ljudi.

- Mislila sam da je to zato što sam odrasla na Aljasci, a onda sam se za vrijeme srednje škole preselila u Oregon i pomislila da se radi samo o običnoj promjeni društva i okoline - prisjetila se.

Međutim, bivša djevojka Hugha Hefnera objasnila je da su neke od njezinih borbi s društvenim normama, sada objašnjene njezinom dijagnozom, prethodno "pogađale ljude na pogrešan način".

- Mislili su da sam uštogljena ili da sam bolja od svih ostalih - prisjetila se.

- Mislim da sam tek nedavno naučila uspostaviti kontakt očima i zato što sam šutljivija često sam zalutala u svojim mislima, pa ljudi to shvaćaju kao nešto uvredljivo - tvrdi Holly. Dodala je da "nema kočnicu" i ne prepoznaje kad su drugi završili s govorom, što je navodi da slučajno prekida ljude i tako ih ljuti.

image

Sheila Levell, Hugh Hefner i Holly Madison

Robert Mora/Getty Images/Profimedia/Robert Mora/getty Images/profimedia

Madison je danas izjavila da će se "ispričati" drugima ako shvati da ih je prekinula te da će im "reći zašto je to napravila", objašnjavajući svoju dijagnozu. Također je pozvala druge da "ne shvaćaju osobno" kada ona ne reagira ispravno na društvene norme, jer jednostavno "nije na istoj društvenoj valnoj duljini" kao drugi ljudi.

- Svatko funkcionira drugačije i smatram da je možda u interakciji s bilo kime potrebno samo malo strpljenja jer ne znate s čime se suočavaju ili koja im je razina društvene funkcionalnosti - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:42