NOVA KNJIGA 'FREEDOM'

LADY DIANA BILA JE ZALJUBLJENA U POZNATOG PJEVAČA? Nova biografija otkriva nove detalje iz njegovog života

 REUTERS / Profimedia

Nova biografija pokojnog Georgea Michaela tvrdi da je Lady Diana bila zaljubljena u popularnog pjevača, piše Daily Mail. Kako se kaže u knjizi Davida Nolana, dvojac se upoznao iza pozornice Wembley stadiona tijekom koncerta povodom Svjetskog dana AIDS-a. Ubrzo su postali dobri prijatelji i redovito se družili. Diana se u Georgeovom društvu osjećala sigurno te mu je otkrivala i detalje mučnog bračnog života i poslije rastave od princa Charlesa.

'Osjećala je privlačnost prema meni', rekao je jednom George Michael. 'Mnogo žena se u mome društvu tako osjećalo jer im nisam bio nikakva prijetnja. No s Dianom je ipak bilo malo drugačije. Baš sam joj se sviđao.'

Michael je rekao kako su on i Diana odmah 'kliknuli' te da su bili prilično neobičan par, a najviše ih je zbližio sličan odgoj. Iako njihovo prijateljstvo nije bilo tajna, postoje indicije da je ono s vremenom postalo nešto više.

Kad su ga pitali je li spavao s Dianom, George je odgovorio da bi 'to bila vrlo loša odluka'. Također je priznao i da se nekad suzdržavao od želje da ju nazove jer nije želio biti prenapadan. Ipak, prisjetio se jednog kasnonoćnog razgovora iz 1996. kad ju je zvao pod utjecajem marihuane.

Diana mu se posve otvorila i kad je bila riječ o njezinom odnosu s kraljevskom obitelji. 'Nije to baš obitelj puna ljubavi i suosjećanja', rekla je iskreno.

Nakon Dianine smrti, George je donirao jednu pjesmu, 'You Have Been Loved', albumu posvećenom preminuloj princezi. Godina Dianine smrti bila je posebno teška za Michaela jer osim što je izgubio dragu prijateljicu, ostao je i bez majke koja je umrla od raka kože. Osim toga, bio je pod stalnim pritiskom medija koji su u stopu pratili njega i njegovog partnera, američkog biznismena Kennyja Gossa. Michaelova homoseksualnost bila je javna tajna, a on i Goss u javnosti uopće nisu skrivali svoju romansu. Jedino što Michael do tad još nije učinio je da otvoreno prizna da je gej.

Prije Gossa, Michael je bio u vezi s modnim dizajnerom Anselmom Feleppom za kojeg kaže da je bio prva osoba koju je volio. 'U njega sam se zaista zaljubio. Nije to bila samo strast', opisao je Michael poslije njihov odnos.

No Feleppa je 1993. umro zbog komplikacija uzrokovanih AIDS-om, koji mu je dijagnosticiran šest mjeseci nakon početka veze s Michaelom.

'Sjećam se da sam sjedio za stolom ne znajući je li čovjek kojeg volim smrtno bolestan. I ne znajući jesam li ja smrtno bolestan. Tad sam se osjećao najusamljenije u životu', rekao je Michael.

Biografija Georga Michaela objavljena godinu dana nakon njegove smrti. U knjizi je opisan i Michaelov odnos s ocem, Kyriacosom 'Jackom' Panayiotouom, prodavačem ribe i krumpira koji je sinu svojedobno rekao da mu pjevanje uopće ne ide. Michaelov otac doselio je iz Grčke u Veliku Britaniju 1953. gdje se očenio i dobio troje djece, dvije kćeri i sina.

'U našoj kući nisi smio biti glasan. Otac bi se uvijek umoran vraćao s posla pa smo mi djeca morali biti tiho', rekao je poslije Michael.

George Michael je odbio ići u privatnu školu i upisao je javnu gdje je upoznao Andrewa Ridgeleya s kojim je kasnije osnovao Wham. Uspjeh je uslijedio već nakon par godina a upravo te rane godine Michael opisuje i kao najsretnije.

Michael je napustio duo 1986. Tad je puno pio i bio depresivan, a morao se izboriti i za novi status kod glazbenih menagera koji su i dalje željeli zarađivati na Whamu, iako grupa više nije postojala. No Michael je uspio pokrenuti samostalnu karijeru i pokoriti SAD.

Tijekom svoje veze s Gossom, napokon je i definitivni 'izašao iz ormara' i deklarirao se homoseksualcem. U godinama koje su slijedile, Michael je često punio naslovnice tabloida zbog promiskuitetnog ponašanja. U jednom takvom slučaju, pokušao je na javnom mjestu zavesti policajca na tajnom zadatku radi čega je osuđen na novčanu kaznu i rad za opće dobro. Čitav slučaj završio je velikih hitom 'Outside' u kojem Michale ismijava čitav incident i pleše obučen u policijsku uniformu.

I u sljedećim godinama Michael se češće nalazi na naslovnicama novina radi raskalašenog života, nego svoje muzike. Tako je uhićen zbog vožnje pod utjecajem narkotika, a u takvom je stanju 2010. izazvao i prometnu nesreću radi čega je proveo dva mjeseca u zatvoru.

'U zatvoru mi je bilo jako teško. Stavili su me među pedofile i nasilnike', ispričao je poslije Michael.

Boravak u zatvoru za Michaela je bio otriježnjenje. Nakon tog iskustva, potražio je stručnu pomoć kako bi se skinuo s droga, a započeo je i novu vezu s australskim frizerom Fadijem Fawazom. Činilo se da se Michael napokon riješio svih svojih demona, no 2016. iznenada je preminuo u svom domu u Oxfodshireu. U krevetu ga je pronašao partner fadi, a obdukcijom je ustanovljeno da je umro od zatajenja srca. Fadi i dalje živi u njihovom zajedničkom domu i zakleo se da više nikada nikoga neće voljeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:13