DANIMA ZATOČENA

Lady Gaga otvorila dušu: ‘Prijetio mi je i silovao me, a onda me ostavio trudnu i bolesnu‘

Ispričala je da je bila zlostavljana i zaključana u studiju mjesecima. Rekao joj je da se skine i zaprijetio joj...
Lady Gaga u prvoj epizodi showa 'The Me You Can't See'
 Appletv+/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Američka pop pjevačica Lady Gaga (35) pravim imenom Stefani Germanotta sasvim iskreno je progovorila o novim detaljima traume koja joj je obilježila život.

Naime, dobitnica brojnih nagrada Grammy kao 19-godišnjakinja je bila žrtva seksualnog zlostavljanja. Nakon traumatičnog događaja ostala je trudna. Što se dogodilo s djetetom, nije otkrila.

- Ostavio me trudnu na ulici, jer sam povraćala i bila sam bolesna... - rekla je.

Kako se nosila s time tad, ali i godinama nakon, ispričala je u prvoj epizodi emisije “The Me You Can't See” za Apple TV+. Producenti emisije su voditeljica Oprah Winfrey i princ Harry koji je i sam progovorio o problemima s mentalnim zdravljem.

Lady Gaga započela je svoju priču ne skrivajući suze.

image
Appletv+/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Otkrila je da joj je producent, kojeg ne želi imenovati, rekao da se skine te joj zaprijetio da će spaliti svu njezinu glazbu ako to ne učini. Na kraju ju je ostavio trudnu, a navodi da je bila zlostavljana i zaključana u studiju mjesecima.

- Zbog načina kako se oblačim i što sam zapravo provokativna osoba, mislila sam da sam sama kriva za to - rekla je Lady Gaga.

U međuvremenu, njezina popularnost u svijetu glazbe je porasla.

- Odjednom sam postala zvijezda i putovala sam svijetom od hotela do pozornice i nisam se nikad suočila s time. Odjednom sam počela osjećati ogromnu bol u cijelome tijelu koja je bila ista kao ona koju sam osjetila kad sam bila napadnuta. Bila sam na nizu pregleda u bolnicama i nisu našli ništa. No tijelo se sjeća - objasnila je američka zvijezda, prenosi BBC.

Trauma od ovog događaja dovela ju je do psihotičnog napadaja te kako sama priznaje, godinama nije bila ista osoba. Odlučila je potražiti pomoć psihijatra. Na pregledu joj je otkriven posttraumatski stresni poremećaj (PTSP).

Kako bi se nosila s psihičkom boli koju je osjećala, počela je sama sebi nanositi fizičku bol.

image
Javier Rojas/Zuma Press/Profimedia

- Iako se osjećam odlično šest mjeseci, potreban je samo jedan događaj da bih se opet osjećala loše - istaknula je pjevačica te dodala kako je naučila da samoozljeđivanje nije spas te da se zbog toga osjećala još gore.

Iako je već ranije progovorila o svom mentalnom zdravlju, ona ne traži sažaljenje te samo želi da njezina priča pomogne i inspirira druge da progovore i potraže pomoć.

- Ne govorim svoju priču ovdje da biste plakali zbog mene. Dobro sam. No otvorite svoje srce za nekog drugog. Kažem vam, prošla sam kroz to i ljudi trebaju pomoć. Činjenica da mogu pričati o tome pomaže mi da se s time suočim - rekla je pop zvijezda i glumica te otkrila da je zbog ignoriranja osim PTSP-a razvila i fibromialgiju, bolest koja uzrokuje ekstremnu bol i osjećaj kroničnog umora.

Prvi put je progovorila o ovom neugodnom iskustvu, no s manje detalja, u intervju s radijskim i televizijskim voditeljem Howardom Sternom 2014. godine. Ispričala mu je kako je prošla kroz neke grozne stvari, no glazba je uvijek pomogla.

Dotaknula se i teme svog napadača, producenta.

- Vidjela sam ga jednom u dućanu i paralizirala sam se od straha. Tek kad sam bila malo starija, shvatila sam koliko je to grozno - objasnila je tad i rekla da nije progovorila o iskustvu prije jer je bila previše emocionalno povrijeđena.

- Trebalo mi je neko vrijeme da zaboravim stvari koje su se dogodile i ne mogu biti ljuta na sebe bez obzira koliko dugo mi treba - dodala je pjevačica u intervjuu za In Style prošle godine.

image
Appletv+/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

O svom psihičkom zdravlju prvi put je progovorila 2016. godine te u prošlom intervju s Oprah Winfrey u “2020 Vision: Your Life in Focus”.

I princ Harry je ispričao svoju priču o problemima s mentalnim zdravljem nakon smrti majke, princeze Diane, te o trenucima kad se njegova supruga Meghan Markle osjećala suicidalno.

- Mislio sam da će moja obitelj pomoći, ali na svako pitanje, zahtjev, upozorenje, što god, dobio sam samo totalnu tišinu i ignoriranje - ispričao je vojvoda od Sussexa.

Nakon majčine smrti išao je na terapije jer se teško suočavao s time, a postao je ovisan o drogi i alkoholu, osjećao se anksiozno i zatočeno.

I sama Oprah Winfrey poslala je poruku svim gledateljima.

- Odlučiti da trebate pomoć nije znak slabosti, već je u današnjem svijetu i više nego znak koliko ste zapravo snažni - dodala je na kraju razgovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:31