MRAČNA STRANA GLUME

Lady Gaga trebala psihologa na setu filma ‘House of Gucci‘: ‘Ta uloga unijela mi je tamu u život‘

Nije baš sve bilo tako mučno, no možda je došlo vrijeme da promijenim neke stvari i radim na nekoj ‘lakšoj‘ ulozi, dodala je

Lady Gaga

 Alessandro Bremec/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Lady Gaga u nedavnom intervjuu za Variety govorila je o snimanju filma "House of Gucci" te otkrila da joj je zbog "tame" koju je u njezin život unijela uloga Patrizije Reggiani potkraj snimanja bila potrebna psihološka pomoć.

Ranije je za Vogue ispripovijedala da se za film pripremala pune tri godine te da potkraj snimanja ni nakon što bi se filmske kamere ugasile nije uspijevala "izaći" iz uloge glavne protagonistice.

"Bit ću potpuno iskrena. Godinu i pol dana živjela sam poput nje i punih devet mjeseci neprestano sam govorila naglaskom koji sam koristila za vrijeme snimanja", rekla je. "I kad su se kamere ugasile, ja nisam izlazila iz te uloge. Odmah sam obojila kosu i počela živijeti poput Patrizije Reggiani".

"Ili sam vrijeme provodila u svojoj hotelskoj sobi, gdje sam živjela i čitavo vrijeme govorila kao Reggiani, ili sam bila na snimanju, gdje sam opet živjela i govorila poput nje. Sjećam se da sam jednoga dana u Italiji otišla u šetnju. Prije toga nisam šetala izvan seta otprilike dva mjeseca i odjedanput sam se uspaničila. Mislila sam da sam na filmskom setu", rekla je pjevačica i glumica, priznavši da su joj se scene iz filma i iz stvarnoga života počele isprepletati, zbog čega u jednome trenutku, pred sam kraj snimanja, više nije znala što je realnost.

image

Lady Gaga

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) - Scot/Collection ChristopheL via AFP

"Sa sobom sam nakon snimanja kući nosila tamu jer je Patrizijin život bio mračan. Od psihologa zaposlenoga na setu potražila sam pomoć. Nekako sam osjećala da to moram učiniti jer sam se osjećala sigurnije", izjavila je.

No vrlo brzo Gaga dodaje kako ovu informaciju ne dijeli javno da bi "veličala" svoju predanost glumi.

Rekla je da je ulozi u filmu "House of Gucci" pristupila jednako kao i prethodnoj ulozi u filmu "Zvijezda je rođena". U potpunosti se poistovjetila s likom, što bi moglo pojasniti zbog čega joj je bila potrebna psihološka pomoć za vrijeme snimanja.

Na kraju je rekla da nije baš sve bilo tako mučno, no dodala je kako je možda došlo vrijeme da promijeni neke stvari i radi na nekoj "lakšoj" ulozi.

"Voljela bih se okušati u nekoj romantičnoj komediji, premda je i 'House of Gucci' drama s komičnim elementima".

Dugogodišnja zagovornica brige i rada na mentalnom zdravlju, Lady Gaga je rekla kako se nada da će njezina iskustva pomoći drugima koji se susreću sa sličnim problemima.

"U redu je tražiti pomoć. Ako mislite da vam treba, ne libite se potražiti pomoć stručne osobe".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2022 19:46