‘GODINA JE TEŠKA‘

Lady Gaga trijumfirala na MTV-jevoj dodjeli nagrada, pogledajte što je izvodila s maskama

Gaga je osvojila nagrade za najboljeg izvođača, najbolju pjesmu, najbolju suradnju, najbolju fotografiju u video spotu i nagradu Tricon
Lady Gaga
 -/MTV/AFP

Pjevačica Lady Gaga predvodila je dobitnike na ovogodišnj dodjele MTV-jevih nagrada Video Music Awards s pet "astronauta" dok su korejska grupa BTS i pjevačica Ariana Grande osvojili svaki po četiri nagrade, piše BBC.

Gaga je osvojila nagrade za najboljeg izvođača, najbolju pjesmu, najbolju suradnju, najbolju fotografiju u video spotu te specijalnu nagradu Tricon - nagradu kojom ju je MTV nagradio za doprinos glazbi, glumi i modi. Manekenka Isabella Khair "Bella" Hadid Gagu je nazvala "snažnom" tijekom svog prigodnog govora u njezinu čast. "Ona pop glazbu pretvara u visoku umjetnost. Redefinira modu i inspirira i osnažuje sve nas", dodala je.

"Ova godina za mnoge nije bila lagana, no ja vidim da je u svijetu trijumfirala hrabrost", rekla je Gaga tijekom primanja nagrada. "Samo zato što smo sada odvojeni i zato što kultura nije toliko živa ja znam da renesansa dolazi i da će vas srdžba popularne kulture inspirirati i da će bijes umjetnosti osnažiti dok ona odgovara na teškoće s darežljivošću i ljubavi. Volite ono što jeste. Budite ljubazni i nosite maske."

No, Gaga ne bi bila Gaga da svoju poruku nije pojačala krajnje neobičnim modnim izdanjima pa je tako tijekom dodjele promijenila više zaštitnih maski.

image
Lady Gaga
-/MTV/AFP
image
Lady Gaga
MTV/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia
image
Lady Gaga
MTV/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia

Svečana dodjela nagrada, inače jedan od važnijih glazbenih događaja u godini, ove se godine održala na nekoliko lokacija na otvorenom s manjim brojem publike. Nastupi i govori unaprijed su snimljeni.

MTV je dodjelu posvetio nedavno preminulom glumcu Chadwicku Bosemanu, koji je nakon četiri godine borbe izgubio bitku s rakom debelog crijeva. "Večerašnju dodjelu posvećujemo muškarcu koji je dodirnuo mnoge živote. On je pravi junak, i to ne samo na velikom ekranu nego u svemu što je radio. Njegov utjecaj živi vječno", rekla je pjevačica Keke Palmer, domaćica dodjele.

Kanadski pjevač The Weeknd (pravo ime mu je Abel Makkonen Tesfaye) kući je ponio nagradu za najbolji video spot za svoju pjesmu "Blinding Lights", a u pobjedničkom je govoru zatražio pravdu za Jacoba Blakea i Breonnu Taylor, dvoje Afroamerikanaca koje su ubili američki policajci.

image
The Weeknd
-/MTV/AFP

Reper DaBaby u svom se nastupu na dodjeli referirao na prosvjede protiv policijskog nasilja. Palmer se u svom uvodnom govoru dotaknula ubojstva Georgea Floyda, još jednog Afroamerikanca koje su usmrtili policajci. "Ne možemo tolerirati policijsku brutalnost. Vrijeme je da budemo promjena koju želimo vidjeti. Moramo se ujediniti i glazba ima tu snagu", rekla je.

image
DaBaby
-/MTV/AFP

Pjevačica Taylor Swift nagrađena je za režiju svoga spota za pjesmu "The Man" te je tako postala prva pjevačica koja je osvojila ovu nagradu te druga žena ikad koja ju je osvojila nakon Meline Matsoukas koja je 2016. godine nagrađena za spot za Beyonceinu pjesmu "Formation".

image
Taylor Swift
-/MTV/AFP

Premda je Grande osvojila tri nagrade za svoju suradnju s Lady Gagom na pjesmi "Rain On Me" te za pjesmu "Stuck on U" s Justin Bieberom, na pozornicu je izašla samo jednom, i to da bi s Gagom otpjevala spomenutu pjesmu, koja je proglašena pjesmom godine.

image
Lady Gaga i Ariana Grande
-/MTV/AFP

Planetarno popularna korejska grupa BTS osvojila je nagrade za najbolji pop spot, najbolju grupu, najboljeg K-Pop izvođača i najbolju koreografiju, a ova je dodjela MTV-jevih nagrada bila ujedno i prva na kojoj je grupa nastupila. No, kako su na snazi mjere socijalnog distanciranja, BTS je svoju izvedbu pjesme "Dynamite" snimio u studiju u Seulu.

image
BTS
-/MTV/AFP

Latino boy bend CNCO nagrađen je za najbolju izvedbu u karanteni.

Popis svih dobitnika nagrada nalazi se ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 06:13