UŽAS NA PORODU

Legendarna glazbenica iz BiH: ‘Dvaput sam doživjela kliničku smrt, bila sam mrtva nekoliko minuta‘

Imala je nekoliko teških udaraca u životu, od smrti oca preko razvoda do trenutka kad joj je sin završio u zatvoru

Hanka Paldum

 Antonio Balic/Cropix

Legendarna glazbenica Hanka Paldum otkrila je da je zbog komplikacija pri porodu čak dvaput doživjela kliničku smrt.

Kako piše srpski Mondo, ova je autorica brojnih hitova uz karijeru koja sada traje nekoliko desetljeća prošla kroz brojne poteškoće tijekom svog života. Naime, na samom početku karijere snašla ju je prva obiteljska tragedija kada joj je preminuo otac. Nekoliko godina nakon što joj je popularnost porasla postala je majka, točnije, 1981. godine kada je rodila kćer Minelu. Pet godina nakon toga rodila je sina Mirzu.

Oboma je otac Muradif, čovjek u kojeg je bila zaljubljena još kad je pohađala srednju trgovačku školu u Sarajevu, gdje je slovila za jednu od najljepših djevojaka.

image

Hanka Paldum

Zeljko Grgic/Cropix

- Imala sam jako teške porode, a na oba sam doživjela kliničku smrt zbog zdravstvenih komplikacija. Teži mi je bio porod s Mirzom kada sam nekoliko minuta bila mrtva, čega se nerado sjećam. Majčinstvo sam doživljavala kao prirodan slijed stvari u životu i uvijek sam se smatrala prije svega suprugom i majkom, a tek onda umjetnicom. Glazbu sam smatrala dijelom sebe, karijeri nisam pridavala posebnu pažnju niti se opterećivala poslovnim uspjesima. Važnije mi je bilo da svoju djecu izvedem na pravi put. Minela mi je uvijek bila desna ruka, velika pomoć, a mogla sam se osloniti na nju dok je bila i mala - izjavila je 66-godišnja Hanka.

Iako je njezin suprug na pravi način vodio njezinu karijeru, u privatnom životu nisu im cvjetale ruže i zbog toga su odlučili stati na kraj 13 godina dugom braku.

image

Hanka Paldum i njen sin

Marko Todorov/Cropix

Nakon razvoda, pjevačica se posvetila poslu i zaljubila u beogradskog nogometnog trenera Miladina Živadinovića. Pratio ju je na koncerte, zajedno su putovali u Kuvajt, a i zaprosio ju je. Pjevačica je navodno odbila udati se za njega, pa su ubrzo prekinuli. Nažalost, 2015. je odjeknula vijest da je njen sin Mirza doživio prometnu nesreću nakon koje je završio u zatvoru na dvije godine. Pjevačica nije krila da joj je jako teško.

- Teško mi je, kao što bi bilo i svakoj majci, ali tu emociju držim u sebi. Mnogi zlorabe moju nesreću, ali ja se ne osvrćem na takvo nešto. Moj sin je dobro, s jedne strane, iako ne može biti dobro, jer je u zatvoru - rekla je tada Hanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 05:15