POZNATA DOBROTVORKA

Legendarna pjevačica i glumica donirala čak milijun dolara za istraživanje cjepiva Moderne!

Donacija 74-godišnje glazbene ikone podržala je i istraživanje rekonvalescentne plazme kao i razvoj nekoliko istraživačkih radova
 Picturegroup/Ddp Usa/Profimedia

Američka country pjevačica i glumica Dolly Parton donirala je milijun dolara za istraživanje Moderna cjepiva koje pokazuje 95% zaštitu od koronavirusa.

U travnju je Parton donirala milijun dolara za istraživanje nakon što joj je njezin prijatelj dr. Naji Abumrad s Instituta za infekcije, imunologiju i upalu na Sveučilištu Vanderbilt u Tennesseeju rekao da napreduju u potrazi za lijekom protiv virusa.

Dr. Abumrada upoznala je 2014. godine kada ju je liječio nakon što je stradala u prometnoj nesreći.

Donacija 74-godišnje glazbene ikone country glazbe podržala je i istraživanje rekonvalescentne plazme u Vanderbiltu – liječenje zaraženih ljudi plazmom drugih koji nose antitijela protiv virusa – kao i razvoj nekoliko istraživačkih radova koji se odnose na virus.

Iz američke biotehnološke tvrtke Moderna izvijestili su kako bi mogli potencijalno proizvesti i registrirati milijardu cjepiva do kraja 2021. godine.

Dolly Parton otprije je poznata po svom dobrotvornom radu. Njezina udruga 'Imagination Library gifts' daruje djecu s knjigama od rođenja do polaska u školu, a nedavno je u emisiji koju vodi Oprah Winfrey kazala da joj Bog nije namijenio da ima svoju djecu, kako bi sva djeca mogla biti njezina kroz dobrotvorni rad.

Parton, koja je u listopadu objavila svoj 47. album pod nazivom 'Holly Dolly Christmas', nije još komentirala svoju donaciju Moderni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:10