TUŽAN KRAJ

Legendarni američki glumac posljednje dane proveo u nesnosnoj boli: ‘Odbijao je lijekove zbog svoje ovisnosti‘

Američki glumac William Hurt izgubio je bitku s rakom prostate, a sada je otkriveno da se jako patio

Kathleen Turner i William Hurt u filmu 'The Accidental Tourist' iz 1988.

 Pictorial Press Ltd/Alamy/Alamy/Profimedia

Američki glumac William Hurt, poznat po ulogama u popularnim filmovima 'Velika jeza' i Oscarom nagrađenom 'Poljupcu žene pauka', umro je u nedjelju u 71. godini žvota.

Glumac je proveo svoje posljednje dane u velikoj boli i patnji jer nije želio uzimati tablete protiv bolova, a 2012. godine dijagnosticiran mu je rak prostate koji je u svibnju metastazirao na njegove kosti. Hurtov sin Will podijelio je na društvenim mrežama vijest da je njegov slavni otac na kraju izgubio bitku s bolesti, a Hurtova patnja bila je još nesnosnija nego što bi se očekivalo.

Poznato je da je rak prostate izuzetno bolan u svojoj završnoj fazi. Inače bi se liječio jakim opijatnim lijekovima, poput morfija. Međutim, sada je otkriveno da Hurt nije bio voljan odustati od svoje mukotrpne, desetljećima duge trijeznosti i odbijao je lijekove protiv bolova koliko god je mogao jer se borio s ovisnošću o drogama i alkoholu 1980-ih, kada je bio zvijezda u usponu.

image

William Hurt

Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Glumac je progovorio o svom raku 2018. godine kada su istraživači s Berkeleyja predstavili novu kemoterapiju za koju se tvrdi da je bez nuspojava. Rekao je da nitko ne može znati kakav je osjećaj kad ti netko kaže da imaš rak sve dok se to ne dogodi. Obraćajući se liječnicima, rekao je: "Nisam htio čuti riječ 'kemoterapija' iz svojih usta."

Izvor blizak pokojnom glumcu otkrio je da je Hurt posljednjih nekoliko tjedana proveo u neizdrživoj boli te je pristao na njegu u hospiciju, ali tek u posljednjim danima, kada je bol postala nepodnošljiva.

Umro je okružen svojom obitelji u svojoj kući u Portlandu u Oregonu, gdje je živio od 2015. godine.

Inače, glumac je nekoliko puta bio na rehabilitaciji, a čak je i upoznao svoju suprugu Heidi Henderson, s kojom se vjenčao 1989. godine, dok je bio na rehabilitaciji. No njegov privatni život bio je kao u svih hollywoodskih zvijezda. Bio je u braku s glumicom Mary Beth Supinger i s Heidi Henderson, s kojom je imao dvoje djece. Iz veze s balerinom Sandrom Jennings i s francuskom glumicom Sandrine Bonnaire imao je po jedno dijete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:04