MAY PREKLINJE FANOVE

Legendarni glazbenik: ‘Molim vas, cijepite se, vašem tijelu treba pomoć! Vodim užasnu bitku s covidom‘

Putem društvenih mreža zamolio je svoje pratitelje da se cijepe protiv korone te je detaljno opisao svoje simptome

Adam Lambert i Brian May

 Angela Weiss/AFP

Brian May (74), gitarist Queena, jednog od najznačajnijih rock bendova u povijesti glazbe, zamolio je svoje obožavatelje da se cijepe protiv koronavirusa dok on nastavlja svoju "užasnu bitku s bolešću".

Glazbenik je prije nekoliko dana objavio da je pozitivan na COVID-19, podijelivši fotografiju svog pozitivnog rezultata testa na Instagramu te je priznao da je "donio pogrešnu odluku i otišao na rođendanski ručak" sa suprugom Anitom Dobson (72).

Putem društvenih mreža zamolio je svoje pratitelje da se cijepe protiv korone, dodajući da "njegovo tijelo i dalje vodi bitku protiv te bolesti" te je detaljno opisao svoje simptome.

"Odlučili smo da ćemo otići na rođendanski ručak i pomislili smo - pa ovo je posljednje društveno događanje na koje ćemo otići - jer nije da inače idemo na mnoga. Riskirat ćemo, svi smo primili tri doze cjepiva, sutra ćemo se testirati s brzim kućnim testovima koji će nam reći da smo negativni", napisao je u opisu te dodao da nije nosio masku i da je dva dana nakon rođendanske zabave, osam gostiju dobilo pozitivne testove na COVID, a on i supruga Anita primijetili su prve simptome iako su im rezultati brzog testiranja bili negativni.

Izražavajući zahvalnost što je imao relativno blage simptome, Brian je obožavateljima poručio: "Ne mogu vam ovo dovoljno naglasiti, ovo nije odgovor koje bi moje tijelo dalo samo od sebe. Ovo je odgovor jer sam primio tri doze Pfizera. I molim vas i preklinjem, odite i cijepite se ako već niste. Jer vam treba pomoć."

U zasebnom postu, osmog dana svoje izolacije napisao je sljedeće: "Dan broj 8 za mene - osmi dan nakon što je moje tijelo napalo dovoljno koronavirusa da ga sruše. Prvo, mislim da sam jučer bio malo previše optimističan, umišljajući da je crvena "T" linija na testu blijeda. Danas imam novi test, ali linije su prilično jednakog intenziteta. Pretpostavljam da se i dalje odvija bitka u mom tijelu.

Tako se i osjećam - danas mi se vratio onaj suhi, piskavi kašalj, a jedna strana mojih sinusa kao da ima neku vrstu iritacije. Također stalno tonem u san - ne na onaj miran način, već na način 'ne mogu držati oči otvorene više ni sekunde'. Dobra stvar u svemu ovome jest to da se ovo dogodilo u vrijeme kada nisam ludo zauzet kao obično.

Oprostite, znam da vam ove stvari nisu zabavne za čitati, ali mislim da trebam podijeliti ovu informaciju jer bi mogla pomoći nekome da se možda osjeća manje uplašeno. Sve u svemu sam OK. Samo se osjećam malo napeto i frustrirano što ne mogu biti vani u ovo doba godine. Ali mislim da se svi pomalo osjećamo tako, zar ne? Jasno je da je nova varijanta virusa omikron potpuno izvan kontrole u Velikoj Britaniji. I vjerojatno u cijelome svijetu, ljudi", napisao je glazbenik i poručio svima da nose maske, drže socijalnu distancu i da zadrže zdrav razum.

"Kao što je moja draga mama govorila u polušali - radi kako ti ja kažem, a ne ono što ja radim", našalio se glazbenik na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:25