IL DOTTORE

Legendarni motociklist Valentino Rossi gušta u delicijama odmarajući na Hvaru

Njegov dolazak nije prošao je inkognito jer je kultni hvarski restoran na svojem Instagramu objavio fotografije s poznatim talijanom
Valentino Rossi s chefom restorana Gariful
 Restaurant Gariful

Jedan od najuspješnijih sportskih motociklista i jedan od najplaćenijih sportaša u svijetu, Talijan Valentino Rossi (42), posjetio je Hvar te nastavio trend u kojem poznati sportaši vrlo rado posjećuju Hrvatsku.

image
Rossi Valentino
Gigi Soldano

Iako ih možda ima manje nego prethodnih godina, ni koronavirus ne sprječava velike svjetske face da neometano putuju, pa je tako na jug naše obale nedavno bio došao umirovljeni Lakers Magic Johnson, koji je baš iz Dubrovnika svojom gigantskom jahtom krenuo na krstarenje prema Grčkoj. Na Malom Lošinju je, pak, odmarao perspektivan adut Barcelone Memphis Depay.

Rossijev dolazak u Hrvatsku prošao je inkognito, no javnost je ipak saznala da je bio tu jer je kultni hvarski restoran Gariful na svojem Instagram profilu objavio fotografije na kojima Il Dottore, kako ga zovu, pozira s njihovim osobljem, pa potom i sam s chefom. Iz restorana su otkrili da je uživao u njihovoj ribi.

Rossi je u restoran došao u opuštenom izdanju, u bijeloj majici, sa šiltericom na glavi i papučama na nogama. On na svojim mrežama nije objavljivao ništa s putovanja u Hrvatsku. Rossi je očito redovan gost u Hrvatskoj - prije dvije godine išao je na Kaprije, gdje se u restoranu Liberty sam došao predstaviti osoblju restorana, koje nije bilo sigurno je li to doista on.

Inače, restoran Gariful sve češće privlači slavne osobe. Na istome je mjestu nedavno večerao boksač Saul Alvarez, koji je sa suprugom u Hrvatskoj proveo medeni mjesec. U posjeti restoranu bio je i Jan Oblak, Slovenac koji je kapetan njihovog nacionalnog nogometnog tima te golman kluba Atlético Madrid.

image
Rossi Valentino
Gigi Soldano

Ovaj su restoran nazivali "restoranom za šeike". Gariful se može pohvaliti a je kroz svoju povijest, među ostalim, ugostio engleskog princa Harryja, talijanskog kreatora Giorgia Armanija, ruskog biznismena i političara Romana Abramoviča, bogate Ruse, Amerikance, Kineze… Iz Garifula su odlazili u London kuhati bogatima i slavnima.

"Gostima je vrlo drago kad kod nas nađu svoje omiljeno vino, bez obzira na to koja mu je cijena, a najčešće je mnogo veća zbog uvoza, ali njima to nikad nije problem", rekao je za Jutarnji vlasnik restorana Ivan Gospodnetić 2014. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:13