ROKER POD NOŽEM

Legendarni Ozzie Osbourne ide na operaciju: ‘To će utjecati na ostatak njegova života‘

Glazbenik koji boluje od Parkinsonove bolesti ima i velikih problema s kralježnicom koju je ozlijedio u prometnoj nesreći

Ozzy Osbourne ima problema s kretanjem i sve više koristi štap

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Ozzy Osbourne (72) danas ide pod nož, na operaciju koja će utjecati na ostatak njegova života. Tako je u emisiji 'The Talk' na britanskom Channelu 4 rekla njegova supruga Sharon Osbourne (69). Otkrila je da i ona, koja zbog obaveza trenutno boravi na Otoku, putuje u Los Angeles da bi bila uz supruga. Sharon je rekla da se nada da će sve proći dobro te da će ona i njezin suprug u srpnju proslaviti 40. godišnjicu braka koji je izdržao brojne kušnje, na velikom partyju.

image

Ozzy i Sharon Osbourne

Mark Ralston/AFP

- Sve ovisi o tome u kakvom će Ozzy biti stanju.

Iako Sharon nije iznijela više detalja o operaciji, pretpostavlja se da je u pitanju operacija vratne kralježnice.

Roker ima dosta zdravstvenih problema - boluje od Parkinsonove bolesti koja otežava kretanje, neuredan život i ovisnosti o alkoholu i drogama ostavili su posljedice, a s godinama sve više osjeća i posljedice prometne nesreće koju je doživio na quadu 2003. godine. Od tada ima problema s kralježnicom. Stvar se pogoršala kada je prije tri godine nezgodno pao, pa su se metalne šipke ugrađene u kralježnicu pomaknule.

image

Ozzy Osbourne ima problema s kretanjem i sve više koristi štap

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Također, frontmen Black Sabbatha nedavno je u Classic Rock Magazineu spomenuo operaciju "na vratu", pa se pretpostavlja da je to zahvat o kojem je njegova supruga govorila.

- Ne mogu hodati kako treba ovih dana. Svako jutro imam fizikalnu terapiju. Nešto sam bolje, ali ni približno koliko želim biti da bih se vratio u normalu - kazao je i dodao kako se nada da će se stvari poboljšati nakon zahvata.

Parkinsonova bolest Osbourneu je dijagnosticirana 2020. godine, a zatim je prebolio i covid-19 koji ga je jako izmučio. U rujnu te godine par je u zajedničkom intervjuu za ET pričao i o njegovu zdravlju.

- Sve te na kraju sustigne. Ali... ne žalim se. Imao sam sjajnu karijeru. Odlično sam se provodio. I još nisam gotov - rekao je tada roker i dodao - Ako moj život završi na pozornici, neka bude tako. To je mjesto kojem pripadam.

Sharon Osbourne rekla je da se Ozzy silno želi iz SAD-a vratiti u Veliku Britaniju, a nedavno je izjavila i da su zatražili dozvolu za proširenje svojeg doma u Buckinghamshireu jer žele izgraditi posebno krilo za rehabilitaciju, s vježbaonicom, bazenom i staklenikom. Kada se pisalo o tim planovima spominjalo se da je arhitektica osmislila projekt tako da bi potok koji teče po imanju Osbourneovih prolazio kroz zimski vrt. Tu bi svoj stan imali i njegovatelji, a sve bi bilo prilagođeno jačanju zdravlja glazbenika.

Supruga je nedavno priznala da je jako zabrinuta za Ozzyja zbog njegovih zdravstvenih problema.

image

Dom Osbourneovih u Buckinghamshireu koji planiraju nadograditi

Tim Ockenden/Pa Images/Profimedia/Tim Ockenden/Pa Images/Profimedia

- Jako je teško, jer imamo kombinaciju Parkinsonove bolesti i njegove nesreće. Svaki put kada nije dobro pitate se što je, je li Parkinson ili nesreća? - rekla je.

Ozzy je govorio o svojoj dijagnozi i u iskrenom intervjuu na američkoj televiziji, u kojem je priznao da je ta kronična neurodegenerativna bolest "samo još jedna stvar na njegovom popisu".

- Kada su mi rekli što imam pitao sam je li to smrtonosna bolest. A frajer mi kaže: "Ne, ali život jest". To je samo još nešto s čime se moram nositi. Nisam ni najmanje zabrinut zbog toga. - rekao je i u svom stilu nastavio - Nitko ne zna koji je to k...c. Nisam znao ništa o tome osim imena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:17