NEPREPOZNATLJIV

Legendarnog Horacija Hrvati su obožavali, ali danas bi ga na ulici samo rijetki prepoznali

Njegov zaštitni znak, sunčane naočale, zamijenile su naočale za vid...

David Caruso, 2017.

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Na malim ekranima uvijek je bio dotjeran, u odijelu i utjelovio je kultnog lika kojeg je glumio cijelo jedno desetljeće. No, 11 godina nakon što se iznenada povukao iz show businessa čini se da se više ne brine toliko o tome kako izgleda.

Njegova prepoznatljiva crvena kosa, uvijek kratka i uredno podšišana u kultnim policijskim dramama, sada je duga, odijela je zamijenio majicama s kapuljačama i trenirkama, a zaštitni znak, sunčane naočale, zamijenile su naočale za vid.

Čak su i brzi automobili prošlost, sada je važnija udobnost praktičnog SUV-a, Ford Flexa.

Riječ je o Davidu Carusu, glumcu kojeg pamtimo kao detektiva Johna Kellyja u seriji ‘Newyorški plavci‘, a zatim smo cijelo jedno desetljeće uživali u njegovoj ulozi nekonvencionalnog policijskog poručnika Horatija Crainea u kriminalističkoj seriji ‘CSI: Miami‘.

Danas 67-godišnjak, Caruso se zasitio slave nakon što je njegov ‘CSI: Miami‘ otkazan 2012. godine zbog pada gledanosti i sve većih troškova produkcije. Povukao se iz javnosti i holivudskog svijeta glamura, a to mu je poprilično dobro pošlo za rukom s obzirom na to da nije javno fotografiran od 2016.

Pojavio se u sve 232 epizode ‘CSI: Miamija‘ i bio je poznat po oštrim dosjetkama, kao i po odijevanju i, naravno, talentu za razotkrivanje zločina. Proslavio se i svojim sunčanim naočalama, koje je skidao ili stavljao dok je izgovarao neku upečatljivu repliku.

image

CSI: MIAMI, David Caruso

Cbs Collection/Everett/Profimedia/Cbs Collection/everett/profimedia

Nakon što se povukao iz svijeta glume, Caruso je nakratko otvorio umjetničku galeriju u Westlake Villageu, predgrađu L.A.-a, ali ju je u međuvremenu zatvorio i sada živi od svojih zarađenih 35 milijuna dolara koje je stekao tijekom svoje glumačke karijere. Otvorio je i trgovinu odjećom u Miamiju.

Iako više ne glumi, Caruso se nije u potpunosti oprostio od svoje glumačke prošlosti, a izvor je za Daily Mail otkrio da u svojoj garaži ima uokvirenu fotografiju svoga lika iz serije.

"Ima svoju fotografiju iz vremena ‘CSI Miamija‘ i još jednu iz ‘Proof of Life‘, dva njegova najveća hita. Obje su obješene u njegovoj garaži", otkriva izvor.

Njegova glumačka karijera nije otpočetka bila skroz uspješna. Godine 1980. je snimio prvi film ‘Getting Wasted‘ u kojem je glumio ulogu Dannya. Dva rana filmska pojavljivanja u trilerima iz 1995., ‘Kiss of Death‘ i ‘Jade‘, donijela su mu Zlatnu malinu za najgoru novu zvijezdu. No, to ga nije obeshrabrilo, pa je 2000. zapažen uz Russella Crowea i Meg Ryan u ‘Proof of Life‘.

Najpoznatiji je ipak po ulogama TV policajaca, a njegova kratka uloga u ‘Njujorškim plavcima‘ donijela mu je Zlatni globus 1994. za najboljeg glumca u TV dramskoj seriji. Za istu je ulogu bio nominiran i za Emmy.

Caruso se u toj seriji pojavljivao samo u prvoj sezoni i četiri epizode druge, prije nego što su otpisali njegova lika, zato što je glumac tražio veći honorar.

No, osim po glumačkim ulogama, Caruso je zanimljiv i zbog privatnog života. Iza sebe, naime, ima tri razvoda.

Prvi se put oženio 1979. godine za glumicu Cheri Maugans, najpoznatiju po ulogama u ‘Dallasu‘ i ‘Petku 13., treći dio‘, no razveli su se 1984.

Iste se godine oženio još jednom glumicom, Rachel Ticotin, a dobili su i kćer Gretu. Međutim, brak je propao u roku od tri godine, a razveli su se 1987. Njegova kći Greta autorica je dječje slikovnice o važnosti teta i ujaka, ‘Tajno društvo teta i ujaka‘, na kojoj je surađivala s glumcem Jakeom Gyllenhaalom i koja je objavljena u kolovozu ove godine.

Carusov najdulji brak bio je s producenticom Margaret Buckley. Vjenčali su se 1996., a razveli 2004. Nakon toga hodao je s Lizom Marquez, majkom njegovo dvoje najmlađe djece - Marqueza i Palome. Veza je završila tužbom (na kraju su se ipak nagodili), a Marquez je jednom prilikom izjavila da je bila izložena ‘salvi tirada‘ tijekom njihove veze koja je djelovala poput braka. Također je tvrdila da ju je Caruso, nakon što je rodila njihovo drugo dijete u listopadu 2007., ostavio tako što joj je uručio tužbu za utvrđivanje očinstva popraćenu porukom njegova odvjetnika: ‘Pomirenje nije opcija.‘

Optužila ga je i da ju je varao tijekom njihove veze, no Caruso je demantirao sve optužbe.

"Prošlog je mjeseca David postao zabrinut za dobrobit svoje djece pa je zatražio sudsku pomoć kako bi redefinirao Davidovo i Lizino skrbništvo. Sada se čini da je Liza odlučila uzvratiti podizanjem lažnih tužbi protiv Davida, što se Davidu ne sviđa jer će te tvrdnje odvratiti pozornost stranaka i suda od onoga što je u najboljem interesu njihove djece", rekao je odvjetnik u izjavi objavljenoj za Access Hollywood nakon podnošenja tužbe.

Caruso je tada počeo izlaziti s Aminom Tyrone, a par je javno objavio svoju vezu u svibnju 2008.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:25