HIT PREDSTAVA

‘Lepa Brena Project‘ vraća se u Hrvatsku: ‘Hvala što se s nama na predstavi i smijete i plačete‘

Sljedeći tjedan, nakon ponovnog gostovanja u Zagrebu i Rijeci, kazališna trupa kreće u Dalmaciju gdje je zavladala Brenomanija

Naklon glumaca na kraju predstave u Zagrebu u ožujku

 Darko Tomas/Cropix

Samo nekoliko dana nakon što su potvrdili status predstave sezone i u Sjevernoj Makedoniji, gdje su rasprodali izvedbe u Skopju, ekipa kazališnog spektakla "Lepa Brena Project" spremna je za povratak u Hrvatsku. Nakon šest rasprodanih predstava u Zagrebu i Rijeci u ožujku, glumačke zvijezde vraćaju se na teren koji je obilježio njihov dosad najveći uspjeh u regiji. Upravo zato već iduću srijedu 12. travnja predstavu o životu najveće balkanske zvijezde izvest će u velikoj dvorani Studentskog centra u Zagrebu, a dan poslije, u četvrtak 13. travnja, stižu u Rijeku u Hrvatski kulturni dom na Sušaku.

- Četiri zagrebačke izvedbe koje su bile rasprodane do posljednjeg mjesta, svečana premijera kojoj je nazočila i naša najdraža zvijezda Lepa Brena, pa odlazak u Rijeku, gdje smo također rasprodali dvije predstave, doista su potvrdile ovo što vjerujemo - da ovom predstavom prenosimo lijepu poruku, da priča o životu jedne dive ispletene sa sudbinama svih nas na ovim prostorima ima svoju publiku, a svjedočimo da se gledatelji s našim likovima tijekom predstave i smiju, i vesele, ali i zaplaču. Iako bolji svjetovi možda nisu mogući, važno je da o njima mislimo, da o njima pjevamo i da svi zajedno radimo na boljem svijetu oko nas, složne su u zajedničkoj izjavi glumačke zvijezde predstave, čiji je već drugi dolazak u Hrvatsku organizirala zagrebačka kompanija Premier Media Group.

image

Lepa Brena

Vedran Peteh/Cropix

Dosad neviđena pomama, koju su neki okarakterizirali čak i histerijom za hit-predstavom, počela je u siječnju čim je najavljena zagrebačka svečana premijera i dodatna predstava. Tisuću karata planulo je u manje od 72 sata. Svi su željeli mjesto na predstavi, koja kao velika medijska atrakcija privlači publiku svih generacija, pa je umjesto planirane dvije izvedbe u četiri dana odigrano čak njih šest!

Sve je privukla intrigantna priča postavljena na kazališne daske. Osvrt i mišljenje o predstavi imali su svi, zvijezde predstave gostovale su na svim televizijama, a svečana zagrebačka premijera, koja je ostala upamćena kao društveni događaj godine, privukla je brojne uvažene ljude iz društvenog i javnog života, od predsjednika države, političara, do estradnih i glumačkih zvijezda, ali i najveću balkansku zvijezdu Lepu Brenu koja je bila inspiracija za postavljanje ovog kazališno-glazbeno-scenskog spektakla.

Predstava, čiji su autori i redatelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i hrvatske autorice Vedrane Klepice. Kroz likove Brena Jugoslavenka, Brena Seksualnosti, Brena Biznismenka, Brena Graditeljstva i Brena Pjesme prikazana je kompletna ličnost Lepe Brene i problemi s kojima se naše društvo susretalo posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, a susreće se i danas. Na pozornici se u ulogama Lepe Brene izmjenjuju prvaci beogradskog glumišta: Jasna Đuričić - prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolju europsku glumicu, čiji je zadnji film "Quo Vadis, Aida" bio nominiran za Oscara, kao i najnagrađivaniji beogradski glumci svoje generacije Aleksandra Janković, Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović, Jovana Gavrilović, Tamara Krcunović, Vladimir Aleksić te Ivan Marković.

image

Poznati na predstavi: Maja Šuput i Nenad Tatarinov, Lepa Brena i Stjepan Mesić, Vargek i Arija Rizvić

Cropix/

Sljedeći tjedan, nakon ponovnog gostovanja u Zagrebu i Rijeci, kazališna trupa kreće u Dalmaciju gdje je zavladala opća Brenomanija. U samo tri dana od početka službene prodaje ulaznica za splitsku izvedbu u nedjelju 16. travnja, rasprodalo se više od pola kapaciteta velike dvorane Gripe, pa su organizatori u dalmatinski dio turneje uključili još jedan grad - Makarsku, gdje predstava stiže u subotu, 15. travnj,a u Gradsku sportsku dvoranu. Interes za spektaklom "Lepa Brena Project" pokazali su još neki gradovi, no zbog odavno zgusnutog rasporeda u travnju će predstava igrati samo u navedena četiri grada.

- Sudeći prema komentarima kojima nas obasipaju, ova predstava je spoj za sve generacije. Pridružite nam se u Zagrebu, Rijeci, Splitu ili Makarskoj i uživajte u izvedbi odlične glumačke ekipe Bitef teatra! U svim gradovima gledatelje očekuje vrhunska produkcija i predstava o kojoj će još dugo govoriti, poručuje Vedran Strukar, direktor zagrebačke kompanije Premier Media Group, koja organizira turneju ove kazališne uspješnice.

Preostale ulaznice za Zagreb, Rijeku, Makarsku i Split dostupne su na stranici www.mojekarte.hr. S obzirom na ograničen broj mjesta te neviđeni interes u svim gradovima, mjesto u publici na ovoj kazališnoj senzaciji treba osigurati na vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:48