ŽIVI U STRAHU

Lijepa voditeljica na meti obožavateljice: Prijetila je da će joj ubiti psa i poslala joj Bibliju!

Laura Woods je doživljavala uznemirujuće ponašanje Harneet Kaur koja je zbog toga osuđena na 14 mjeseci zatvora

Laura Woods

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Opsjednuta nogometna navijačica završila je u zatvoru jer je dvije godine uznemiravala voditeljicu Lauru Woods (36) koja je zbog toga bila u velikom strahu.

Harneet Kaur (25) pisala je poruke Woods prozivajući je prostitutkom, pisala joj je pogrdne komentare na internetu i slala joj neželjene dostave hrane na njezinu adresu. Kaur, inače navijačica Liverpoola koja se na internetu nazivala ‘Krazy Harns‘, prijetila je Woods da će joj oteti i ubiti psa. Poslala joj je na kućnu adresu Bibliju i pribor za testiranje seksualnog zdravlja.

S ovakvim ponašanjem započela je u lipnju 2021., a prestala u rujnu 2023. što je na voditeljicu ostavilo "ogroman i razoran" učinak. Počela je patiti od tjeskobe i morala je povećati sigurnosne mjere oko kuće i na poslu.

Kaur već ima zabranu prilaska Liverpoolovom stadionu Anfield zbog preprodaje ulaznica. Njezin odvjetnik je rekao o tom prijestupu da je uzrokovan autizmom koji ju je doveo do "opsesije".

Sucu to nije bilo dovoljno za obranu pa ju je osudio na 14 mjeseci rekavši da je Kaur bila svjesna kakav je utjecaj imala na voditeljicu Woods.

image

Laura Woods

Cat Morley/Zuma Press/Profimedia/Cat Morley/zuma Press/profimedia

Prvi pokušaj uznemiravanja dogodio se u lipnju 2021. kad je Kaur preko dostavne službe poslala Krispy Kreme krafne u dom Woods u Londonu. Woods je tad bila "ugodno iznenađena" i mislila je da je riječ o pogrešci ili da je netko bio jako ljubazan. Čak je stavila fotografiju na Twitter i napisala da joj je to "uljepšalo večer".

Woods je zatim primila narudžbu od Starbucksa kao i čokoladnu lizalicu s porukom "od vaše tajne obožavateljice i ja nisam luda".

Potom je kontakt postajao "sve mračniji", navodi odvjetnik voditeljice. U jednoj poruci u nizu stajalo je da je Woods "bivša prostitutka koja je spavala s nekim da dobije posao."

Iako je Kaur uhićena 8. travnja 2022. te su joj oduzeti iPad i mobitel, nastavila je ostavljati pogrdne komentare na Wikipedijinoj stranici Woods i poslala joj je glasovnu poruku na Instagramu.

Kaur je ponovno uhićena u kolovozu 2022., a policija je zaplijenila još jedan iPhone, ali "to je nije zaustavilo", rekao je odvjetnik Muller.

image

Laura Woods

Mike Egerton/Pa Images/Profimedia/Mike Egerton/pa Images/profimedia

Jednom je obožavateljica objavila fotografiju lica Woods na tijelu muškarca "s viškom kilograma".

Tužitelji su zatražili zabranu pristupa Kaur svim nogometnim stadionima u zemlji, cijelom Newcastleu gdje živi dečko voditeljice Woods, Adam Collard i dijelovima Londona. Sudac je rekao da je to previše drakonski. Umjesto toga, uveo je zabranu prilaska, zabranjujući Kaur da kontaktira Woods i 14 drugih ljudi te da se približi voditeljičinoj kući na 500 metara. Kaur, koja živi sa svojim roditeljima računovođama u Walsallu, priznala je uhođenje na ranijem ročištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:32