VIRTUALNI INTERVJU

‘Lijepo je biti kod kuće‘: Meghan progovorila o povratku u SAD i bacila udicu britanskim medijima

Ispričala je da ljude potiče da glasaju na predstojećim izborima, spomenuvši kako njezin suprug princ Harry nikada u životu nije glasao
Meghan Markle i njezin novi dom u Santa Barbari
 Profimedia/Youtube

Meghan Markle je u petak rekla da joj je drago što se vratila u Sjedinjene Države u kojima se namjerava angažirati protiv rasizma i zalagati za pozitivne promjene u svojoj domovini.

Markle i njezin suprug britanski princ Harry preselili su se u SAD nakon što su u siječnju objavili da napuštaju britanske kraljevske dužnosti.

Vojvotkinja od Sussexa kazala je da je bilo strašno vratiti se u trenutku kad je bio ogoljen američki rasizam nakon smrti crnca u policijskim rukama u svibnju.

No, njezini su se osjećaji promijenili kad su se zemljom proširili prosvjedi i počeli odjekivati crni glasovi koji su progovorili o desetljećima diskriminacije.

"Prešli su iz tuge u veliku inspiraciju jer vidim da se stvari okreću. Radujem se što ću moći iskoristiti vlastiti glas za promociju, što u posljednje vrijeme nisam bila u mogućnosti učiniti", kazala na virtualnom skupu koji je organizirala nova medijska, neprofitna organizacija The 19th* u kojoj su većina zaposlenika žene.

Markle, koja je odrasla u Los Angelesu, kazala je kako želi biti dijelom tih promjena i svojim im glasom pridonijeti.
"I zato, dobro je opet biti kod kuće".

Ispričala je da ljude potiče da glasaju na predstojećim izborima za američkog predsjednika u studenome, spomenuvši usput kako njezin suprug princ Harry nikada u životu nije glasao. Naime, članovima britanske kraljevske obitelji zabranjeno je sudjelovanje u političkim događanjima, natjecanje za neku političku funkciju, a čak se i suzdržavaju od glasovanja na izborima.

Govorila je i o novinarstvu, osudivši praksu 'clickbait' naslova i toksičnost u ekonomiji pozornosti jer se, kako je rekla, zanemaruje činjenica je li medijska priča istinita ili ne, indirektno se tako osvrnuvši na vlastitu medijsku bitku s britanskim tabloidima.

- Želimo imati povjerenje u novinarstvo, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:17