KRALJEVSKI SPEKTAKL

Lionel Richie, Katy Perry i Take That rasplesali Charlesa III, javio se i Tom Cruise; William: ‘Baka bi bila ponosna!‘

Na istočnom travnjaku dvorca postavljena je spektakularna svjetlosna predstava, prepuna osvijetljenih letjelica koje lebde iznad Windsora

Charles III

 /Youtube

Novookrunjenog britanskog kralja Charlesa III i kraljicu Camillu povicima oduševljenja dočekalo je u nedjelju navečer tisuće obožavatelja na krundibenom konceru u dvorcu Windsoru, na kojemu su nastupile brojne glazbene zvijezde.

Charles III i Camilla sjedili su u kraljevskoj loži, a pridružili su im se i ostali članovi kraljevske obitelji, uključujući princa i princezu od Walesa i njihovu djecu, princa Georgea i princezu Charlotte.

S ogromne pozornice u Windsoru događaj je je moderirao britanski glumac Hugh Bonneville, a u publici je bilo oko 20.000 Britanaca, pozvanih na ovaj izniman događaj.

Ispred osvijetljene kulise dvorca nastupili su brojni vrhunski glazbenici, među kojima Lionel Richie, kao i Andrea Bocelli i velška operna zvijezda Bryn Terfel. Pojavili su se i popularni likovi iz crtića Miss Piggy i žabac Kermit. Kasnije su, između ostalih, pjevali pop zvijezda Katy Perry i grupa Take That.

Prijestolonasljednik, princ William izašao je na pozornicu i održao govor, posvećen svom ocu koji je u subotu okrunjen za novog britanskog kralja u londonskoj Westminsterskoj opatiji.

"Tata, svi smo ponosni na tebe", rekao je princ William, prije nego što je pohvalio kraljevu predanost kruni, kao i njegov ekološki i dobrotvorni rad.

Willam je rekao i da bi pokojna kraljica Elizabeta bila "vrlo ponosna" na kralja Charlesa III i na njegovu krunidbu.

"Kao što je moja baka rekla kad je bila okrunjena, krunidbe su zalog naših nada za budućnost. I znam da je ona tamo gore, nježno nas drži na oku, i bila bi vrlo ponosna majka", rekao je William u svom govoru, praćen uzvicima oduševljenja okupljenih.

William je u svom govoru odao priznanje i britanskim radnicima i službenicima, uključujući učitelje i bolničke radnike, od kojih su mnogi štrajkali posljednjih mjeseci.

Holivudska zvijezda Tom Cruise, glumica iz Dinastije Joan Collins, televizijski voditelj Bear Grylls i pjevač Tom Jones javlili su se putem video-poruka.

Prikazana je i serija unaprijed snimljenih prizora koji su otkrili malo poznate činjenice o monarhu, te projekcije britanskih znamenitosti i prirodnih ljepota "Lighting up the Nation".

Kraljevski balet, Kraljevska opera, Kraljevski Shakespeare Company, Kraljevski glazbeni koledž i Kraljevski koledž za umjetnost okupili su se po prvi put i prikazali splet kazališnih i baletnih predstava s novom zvijezdom Doktora Whoa, Ncuti Gatwa u interpretaciji Shakespeareova Romea i Julije.

Spektakularna svjetlosna predstava, prepuna osvijetljenih letjelica koje lebde iznad Windsora, postavljena je na istočnom travnjaku dvorca, što je prvi put da se ovakav događaj održao na tom imanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:36