‘TATTOO‘

Loreen predstavlja Švedsku na Eurosongu, na izboru sudjelovao i HRT: Poslušajte pjesmu

Loreen će za Švedsku nastupiti u Liverpoolu u prvom polufinalu, u kojem nastupa i naš Let 3

Šveđanka Loreen

 Vyacheslav Oseledko/Afp

Napokon se zna: Lorine Zineb Nora Talhaoui, poznatija kao Loreen, s pjesmom ‘Tattoo‘ predstavljat će Švedsku u svibnju na Eurosongu u Liverpoolu. Kladionice kažu da je bivša eurovizijska pobjednica (koja je prije 11 godina s pjesmom ‘Euphoria‘ pobijedila na ovom natjecanju) apsolutni favorit predstojećeg Eurosonga.

Da bi došla do Liverpoola tamnokosa knjižničarka morala je pobijediti na Melodifestivalenu, koji je sinoć nakon mjesec i pol dana turneje došao svome kraju, uvjerljivom pobjedom Loreen koja je kazala kako je uzbuđena jer ponovo ima priliku podijeliti svoju glazbu s cijelim svijetom.

- U pjesmu ‘Tattoo‘ unijela sam cijelu sebe, bez zadrške. Bila sam uključena u proces stvaranja skladbe, koju sam prilagodila sebi i onom što želim pokazati publici. Ovom pjesmom želim poručiti da svi moramo pronaći nadu u ovom kaotičnom svijetu, da se moramo fokusirati na sebe i pronaći u sebi unutarnju snagu - kazala je nakon pobjede Loreen, kojoj su dragocjene bodove sinoć priskrbili i predstavnici našeg HRT-a. Naime, švedska nacionalna selekcija u produkciji SVT-a (Sveriges Television AB) prenosila je finale natjecanja iz Friends Arene u Stockholmu, u koji su pozvali osam zemalja sudionica ESC-a da budu dio njihova tima glasovanja. Među njima je bio i HRT, kojemu je tako pripala čast da svojim glasovanjem sudjeluje o švedskom predstavniku na Eurosongu u svibnju u Liverpoolu. Osim Hrvatske, glasovali su i žiriji iz Australije, Belgije, Latvije, Malte, Španjolske, Njemačke i Austrije.

Članovi HRT-ova žirija bili su radijske glazbene urednice Đurđica Ivanković i Ema Gross, urednik Željko Mesar, voditelj i glazbeni urednik Dinko Komadina i urednik projekta Dora 2023. i voditelj HRT-ove delegacije Eurosong 2023. Tomislav Štengl. U eter švedskog izbora javljala se voditeljica i novinarka Zlata Mück Sušec.

Loreen će za Švedsku nastupiti u Liverpoolu u prvom polufinalu, u kojem nastupa i naš Let 3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:00