TROŠI KRVAVI NOVAC

Ludi provod po Europi unuke notornog narkobossa: Pridružila se i lovu na najpoznatije čudovište

Sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, čini se da se sjajno zabavljala dok njezin djed odrađuje doživotni zatvor

Frida Sofia Guzman Munoz

 Instagram/Frida Sofia Guzman Munoz/

Možda ste pomislili da je unuka ozloglašenog narkobosa Joaquina ‘El Chapa‘ Guzmana naišla na dovoljno čudovišta u svome životu, no čini se da je tinejdžerica Frida Sofia Guzman Munoz (18) u potrazi za onim najpoznatijim. Naime, dok je plovila Loch Nessom tijekom posjeta Škotskoj u sklopu svog europskog odmora, ambiciozna manekenka i pjevačica odlučila je potražiti najpoznatije čudovište na svijetu, Nessie.

Sudeći po fotografijama koje objavljuje na društvenim mrežama, čini se da se sjajno zabavljala dok njezin ozloglašeni djed sjedi u Colorado Super Maxu nakon što je osuđen na doživotni zatvor.

Guzman je postao jedan od najvećih šefova narkokartela jer je vodio Sinalou u Meksiku, koji se nekoć hvalio s 3000 ubojstava.

Uhićen je 2015., ali je uspio pobjeći nakon što je izgradio tunel ispod svoje ćelije. Međutim, 67-godišnjak ponovno je uhićen u Meksiku sljedeće godine, prije nego što je izručen u SAD gdje je osuđen na doživotni zatvor - plus 30 godina.

Inače, Frida je stigla do finala ‘Tengo Talento Mucho Talent‘, što je meksička inačica showa ‘America‘s Got Talent‘, 2022. godine i često objavljuje videozapise svojih nastupa na društvenim mrežama.

Njezinog oca, Edgara Guzmana Lopeza, sina poznatog narkobosa, ubili su rivali iz druge narko skupine 2008. na jednom parkiralištu u Meksiku.

Što se tiče Fride, nije poznato s kim je na odmoru dok poput prave turistice objavljuje fotografije i videe iz Versaillesa, Disneylanda, Buckinghamske palače i drugih londonskih znamenitosti.

Frida nije jedina članica El Chapove obitelji koja se dobro provodi dok on ‘trune‘ u zatvoru. Prošle je godine njegova supruga Emma Coronel Aispuro obišla noćne klubove Los Angelesa nakon što je odslužila gotovo dvije godine od trogodišnje zatvorske kazne zbog trgovine drogom i pranja novca.

Bivšu ljepoticu, koja se udala za nemilosrdnog narkobosa još kao tinejdžerica, američki je sudac u studenom 2021. osudio na tri godine zatvora.

Tijekom njezinog suđenja, tužitelji i njezini odvjetnici obrane rekli su da Coronel nije bila uključena u temeljni posao Guzmanovog Sinaloa kartela, koji je slao stotine tona kokaina, heroina, metamfetamina i drugih droga u Sjedinjene Države.

U prosincu je pak c u New Yorku odbio Guzmanov zahtjev za reviziju presude iz 2019. kojom je osuđen na doživotni zatvor.

"Ovo je možda bio najozloglašeniji kazneni progon desetljeća, a optužbe za koje je podnositelj zahtjeva osuđen mogle su rezultirati smrtnom kaznom da nije bilo uvjeta njegova izručenja", napisao je sudac Brian Cogan iz istočnog okruga New Yorka u rješenju kojim se zahtjev odbija. Guzman trenutačno služi doživotnu kaznu u ozloglašenom zatvoru ADX Florence koji je smješten u Coloradu, u srcu Rocky Mountainsa, i gdje zatvorenici provode 23 sata dnevno u samici. Amnesty International godinama upozorava na nehumane uvjete u ADX-u, a zatvor je upao u žižu javnosti kada je skupina zatvorenika odlučila tužiti cijeli američki sustav zato što su u ADX-u potpuno izgubili razum, a da čuvari i zatvorski liječnici nisu ni trepnuli. Štoviše, navodno su im davali potpuno krive lijekove.

image

Joaquin Guzman Loera, El Chapo

Alejandro Ayala/Zuma Press/Profimedia/Alejandro Ayala/zuma Press/profimedia

Coronel, koja je pomogla Guzmanovu spektakularnom bijegu iz meksičkog zatvora 2015., redovito je posjećivala suđenje svom suprugu u New Yorku.

Budući da ima dvojno državljanstvo, i američko i meksičko, Coronel je mogla slobodno ulaziti i izlaziti iz SAD-a sve dok nije uhićena u međunarodnoj zračnoj luci Dulles u blizini Washingtona u veljači 2021. Coronel je na kraju priznala krivnju za više optužbi vezanih uz drogu. Među njima je i zavjera za distribuciju heroina, kokaina, metamfetamina i marihuane.

image

Eduardo Balarezo,odvjetnik Joaquina ‘El Chapa‘ Guzmana i supruga narkobosa Emma Coronel Aispuro

Angela Weiss/Afp/Profimedia/Angela Weiss/afp/profimedia

Guzmanov kartel Sinaloa ostaje jedna od dvije najmoćnije kriminalne organizacije u toj zemlji, uz svog glavnog rivala, kartel Jalisco New Generation.

Moćnu frakciju unutar kartela Sinaloa sada vode četiri Guzmanova sina, od kojih je jedan također izručen Sjedinjenim Državama. Guzmanova majka, María Consuelo Loera, umrla je u Sinaloi 10. prosinca u dobi od 94 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:12